cds 200904

Oeps. Ik heb mij een beetje laten gaan, vorige maand, zie ik. Hoe zat dat nu weer? Juist ja, ik was in Media Markt geraakt omdat Tessa mij opgedragen had ons een gps aan te schaffen. En de cds waren daar spotgoedkoop. Resistance is futile.

 1. Laïs Lenski / Laïs Lenski / 2009 / **
  Ewel, het ging anders zijn dan anders, en ik was benieuwd. En iedereen was erover in de wolken. En ik was benieuwd naar de topless versie van de coverfoto. En het is anders. En mijn oren doen er geen pijn van. Maar die topless cover zit er niet bij.
 2. Yellow Brick Road / Sabrina Starke / 2008 / **
  Onopmerkelijke plaat, vlot commerciële dingen, goed als achtergrondmuziek in een drukke trendy koffiebar.
 3. Live in London / Leonard Cohen / 2009 / ***
  Dit is het betere werk zie. Een cadeautje voor Tessa, omdat ze eigenlijk graag naar zijn Belgische concert was geweest, maar omdat ik… wat was het, 75 euro?… toch iets te veel geld vind voor zo’n optreden.
 4. Stukken van mensen / Mira / 2008 / **(*)
  Henri zingt luidkeels mee “ik ken mijn grenzen niet”, en dat volstaat voor mij ruimschoots. Goede cd, ik heb een soft spot voor goed vrouwelijk Nederlandstalig gezang.
 5. Rock Swings / Paul Anka / 2005 / **
  Ik wou die destijds bij de release al in huis halen. Paul Anka zet die dingen helemaal naar zijn hand, en geraakt er nog mee we ook. Zeer interessant als curiosum.
 6. A Woman A Man Walked By / PJ Harvey & John Parish / 2009 / **(*)
  Ik heb een liefde-haat verhouding met PJ Harvey; iets meer liefde dan haat voor dit album. Zit degelijk ineen, maar eist aandacht op.
 7. Gold / ABBA / 2008 / ****
  Ja-a, voor jeugdsentiment alleen al –één van de eerste lp’s die ik kocht was Super Trouper. En omdat het steengoede songs blijven natuurlijk. ABBA is gewoon fantastisch; dat was het toen al, en dat blijft het –ook na de seventies hype.
 8. Me And Armini / Amiliana Torrini / 2008 / ***
  Grijsgedraaid worden, en toch genietbaar blijven, ge moet het haar maar nadoen. Ik ben uiteindelijk toch overstag gegaan, en heb de plaat in huis gehaald. Tot mijn groot genoegen.
 9. My One And Only Thrill / Melody Gardot / 2009 / ***(*)
  Dé ontdekking van Gent Jazz vorig jaar, en dit tweede album bevestigt alleen maar de grootheid van deze juffrouw. Schitterende muziek, haal dit zonder aarzelen en met een gerust gemoed in huis.
 10. Sometimes I Wish We Were An Eagle / Bill Calahan / 2009 / ***(*)
  Totaal mijn soort muziek. Die neutrale, doch ietwat zagerige stem, de soberheid van de muziek, de melancholie; het laat mij sterk aan Seattle denken. En dat is een (zeer) goed gegeven.
 11. Volume One / She & Him / 2008 / ***(*)
  She, dat is (actrice) Zooey Deschanel, en him is niemand minder dan M. Ward (zie ook hieronder). Er hangt vanzelfsprekend een ganse voorgeschiedenis aan vast, maar de muziek zelf is ronduit schitterend. Country invloeden, nadruk op tekst, en met waarschijnlijk de beste cover van I should have known better ooit.
 12. Hold Time / M. Ward / 2009 / ***(*)
  En dit is Matt Ward himself. Laat beide albums na elkaar afspelen, en u merkt niet eens de overgang. Fantastische muziek, en ik zie dat die mens nog zes andere albums heeft ook. Tijd om dat verder te onderzoeken.
 13. Notes To An Absent Lover / Barzin / 2009 / **(*)
  Begrijp dit niet verkeerd, Barzin is goed, maar verdwijnt in het niets na beluistering van de twee voorgaande albums. Daarzonder had ik de plaat ongetwijfeld de volle drie sterren gegeven.
 14. Undercurrent / Bill Evans & Jim Hall / 1963 / ***
  Toch nog iets van jazz, deze maand. En wat voor iets. Top jazz van Bill Evans, voor geen geld op de kop te tikken bij Amazon (of zelfs uw lokale platenboer).

0 te vermijden / * slecht, maar beluisterbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(cds vorige maand)

2 gedachtes over “cds 200904”

 1. 23. — er zijn al tickets vanaf 49 euro (staanplaats) maar die waren op één dag uitverkocht of zo. Mijn ticket (zitplaats) heb ik 65 euro betaald. En ondertussen zijn er enkel nog tickets van meer dan 70 euro, inderdaad.

Reacties zijn gesloten.