De moderne manier

“Ga eens zo’n GPS halen”, zegt ze als ze terug thuis is. “Ik zit er al een tijdje over na te denken, en ik ben het beu van altijd te moeten twijfelen of mij langs de kant van de weg te moeten zetten als ik ergens naar toe rij voor een vergadering of een congres.”

En dan mogen sommige mannen misschien we te beroerd zijn om de weg te vragen, als de wegwijzer zich in een bewegende gadget bevindt, is het geen betweter meer, maar een speeltje. Een paar reviewsites verder blijft het toch de prijs die doorslaggevend is. En ziet, hoewel ik best weet waar we wonen, heb ik mij helemaal door dat nieuwe ding van de winkel naar huis laten leiden. En het klopte nog allemaal ook: de flitspalen, de snelheidswijzigingen, de snelste weg… dat ik mij nog zo kan laten verbazen in de deze vanzelfsprekende tijden.

5 gedachtes over “De moderne manier”

 1. Als alleen de prijs heeft gespeeld, dan vliegt het apparaat wellicht erg snel door het raampje. Welk merk van gps heb je gekocht?

 2. Nu ben ik ook wel benieuwd.

  Wij kochten ongeveer een jaar geleden het instapmodel van TomTom (na ’s zomers gevloekt te hebben in Frankrijk omdat we ons laten misleiden hadden door wegenwerken en helemaal verloren gereden waren) en zijn er toch tevreden van. Soms heeft “ze” (de stem staat ingesteld op die van Jane (?), een Britse :D) wat last in steden of in de bergen, maar over het algemeen leidt ze ons goed en gemakkelijk naar waar we moeten zijn.

  Wanneer er ergens een nieuw rond punt is aangelegd en dat staat nog niet op de kaart die op het toestel staat, is het soms wel eens schrikken, maar dan gebruiken we toch gewoon ons aloude gezonde verstand. 😉

 3. Hetzelfde merk als mijn fietsding: Garmin. Zo nen breden, euh wacht.. de 755T. Met Lane Assist zodat we weten welk baanvak we moeten pakken als we weer eens in Parijs staan… Want erm… de laatste keer met de wagen in Parijs, eens zien… dat zal 1996 geweest zijn denk ik. Maar hey, nu hebben we geen excuus meer!

 4. 755T, euh, welja, dat is dus gewoon het duurste model. Is het ook echt mogelijk om kaarten uit te wisselen tussen fiets- en auto-gps?

 5. Maar neen, dat is het duurste bijlange niet. De TomTom Go 930 waar ik mijn oogbollen slechts met veel moeite van kon verwijderen, dat is een dure.

  Kaarten uitwisselen gaat precies niet, enfin, ik kan de kaart die (voorgeladen) met de 755T werd meegeleverd toch niet op de 705 krijgen: daarvoor moet ge blijkbaar een afonderlijke unlock doen. Of dat wel kan als ge een nieuwe kaart op Micro-SD koopt, dat weet ik niet…

Reacties zijn gesloten.