cds 200903

Ha! Ik heb alleen maar goede dingen in huis gehaald, vorige maand. Allemaal drie sterren, van oud tot nieuw.

 1. Fleet Foxes / Fleet Foxes / 2008 / ***
  Ik begrijp niet waarom ik die vorig jaar niet in Seattle gekocht heb. Misschien vond ik hem iets te gehyped (ik ben nen raren soms in die dingen), maar die ‘hype’ is precies nog niet gaan liggen, al is de cd zelf wel goedkoper geworden.
 2. Noble Beast / Andrew Bird / 2009 / ***
  Andrew Bird was een —pardon the pun— nobele onbekende voor mij. Dat is net op tijd rechtgezet, en ik ga die mens eens wat meer in de gaten houden. Melancholisch, klaagzangerig, maar heerlijk om naar te luisteren.
 3. To Be Still / Alela Diane / 2009 / ***
  Alela Diane bevestigt niet allen, volgens sommigen klinkt deze nog beter dan The Pirate’s Gospel. Al heb ik dat album al zodanig grijsgedraaid dat het ondertussen in mijn culturele geheugen (of hoe noemt dat ding) onverwijderbaar als standaard zit gegrifd.
 4. Bird’s Trip / Nils Wogram’s Root 70 & Simon Nabatov / Publicatiedatum / ***
  Dit is een opname van een concert op Middelheim in 2007, waarvoor ze één van mijn foto’s hebben gebruikt, en waardoor ik die cd in huis kreeg. Heel goed.
 5. Thinking out loud / Pamelia Kurstin / 2007 / ***
  Over Pamelia Kurstin heb ik mij vorige maand in de bespreking van haar concert in Vooruit al lovend uitgelaten, en het is er niet op verminderd.
 6. Blue train / John Coltrane / 1957 / ***
  Zet op repeat. Herhaal.
 7. Quintet / Paul Chambers / 1957 / ***
  De betere jazz. Ik weet het, dat is amper een mening, maar sommige dingen zijn gewoon goed.

0 te vermijden / * slecht, maar beluisterbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(cds vorige maand)

6 gedachtes over “cds 200903”

 1. Blue train is denk ik toch wel mijn favoriete Trane album. Ik zet die gewoon veel vaker op dan bv zijn veelgeprezen meesterwerk A love supreme.

 2. Andrew Bird is inderdaad zalig. Ik ben nog nooit zo content geweest met de aankoop van een cd. Samen met M. Ward toch een van de betere van 2009 tot nu toe.

 3. Die M. Ward, daar ben ik ook benieuwd naar. Staat op mijn lijstje, hopelijk nog voor deze maand 🙂

Reacties zijn gesloten.