belgische blogs

Grappig. Via 27seconden 7seconden nog eens bij de Belblogs – Blog Value Estimator terecht gekomen. (Hier volgt de volgende rangschikking van Belgische blogs.)

Lijstjes zoals dat interesseren mij in ’t geheel niet (nee, en dat zeg ik niet omdat dit blog er niet in voorkomt), ook al omdat in deze lijst een aantal blogs zitten die er niet in thuishoren. België kent drie officiële landstalen, en Engels hoort daar niet bij (zeker al geen polderengels). Dat betekent dat er van de top 10 amper twee overblijven, tenderfeelings.be en zattevrienden (een groepsblog en een linkblog); met de top 20 komen er nog drie bij (Ogen van de schaduw, Gigadesign en Un blog par jour –alweer een linkblog); en pas in de top 30 begint het een beetje los te lopen.

Whatever. Het interesseert mij echt niet. (Maar ga vooral eens kijken als het uw ding is.)

6 gedachtes over “belgische blogs”

 1. Heu – mijn bedrijfsalterego blogt in ’t (hopelijk geen polder-) engels (mede alswegens dat de andere locale zgn. it/web/cms-bloggers zo aanjoenlijk goed bezig zijn onder elkaar). Maar ben ik dan ineens geen belblogger meer?

 2. Dus ik mag uit je post begrijpen dat Gigadesign geen blog is ? En er ook niet in thuishoort ? Dus een techblog is geen blog ? Dan is deze lifeblog of whateverblog je hier onderhoud ook geen blog. By the way wat is een blog ?
  Zonder enige discussie op te roepen hier, maar hoe bepaal jij wat een blog is en wat niet ?

 3. Ik weet niet of er echt wordt geschoten op het al dan niet echt zijn van een weblog.
  Of er een eenduidige definitie van bestaat?
  ‘k Hoop van niet. Is het niet die diversiteit aan inhoudelijkheden die het overal weer anders doch interessant maakt?

  En al dat hokjes denken (groepsblog, techblog, emoblog, celeblog,…) is ook nergens goed voor.
  Net als dat hele blogmos gedoe…

Reacties zijn gesloten.