breast envy

In de webversie van Newsgator (mijn RSS reader die me toelaat mijn RSS feeds te syncen tussen mijn mac, de pc thuis en op het werk, en cybercafés), staat in de linkermarge een hoofding ‘latest buzz‘. Daarin staan de items met de ‘hottest items‘ van het moment (automatisch gegenereerd aan de hand van Newsgator gebruikersstatistieken).

Daarnet stond er Althouse: Let’s take a closer look at those breasts. De link brengt u naar de website van Ann Althouse, een super-conservatieve Professor in de Rechten (wat is het toch met die proffen in de rechten) die onderhand behoorlijk gefixeerd is geraakt op borsten.

Het probleem? De foto in deze post. Of liever: de juffrouw voor Bill Clinton op die foto. Of nog liever: de borsten van de juffrouw voor Bill Clinton op die foto. *zucht* Hoe meer ik ernaar kijk –naar die foto, niet (noodzakelijk) de borsten– hoe belachelijker de aandacht die Prof. Althouse aan de pose van Jessica (want zo heet de juffrouw in kwestie).

Overigens, daar laat Prof. Althouse het niet bij, want, lo and behold, ze heeft zelfs Jessica’s website bezocht, en aan de hand daarvan vindt ze zelfs meer ‘argumenten’ voor haar betoog:

Making this colloquy into this new blog post, I actually click over to Jessica’s blog, and what the hell? The banner displays silhouettes of women with big breasts (the kind that Thelma and Louise get pissed off at when they’re seen on truck mudflaps). She’s got an ad in the sidebar for one of her own products, which is a tank top with the same breasty silhouette, stretched over the breasts of a model. And one of the top posts is a big closeup on breasts.

Huh? Het is het soort feminisme dat niet alleen de BH’s wil verbranden, maar tegelijkertijd meteen de borsten wil wegsnijden. Dat is toch niet meer van deze tijd?! (Ga vooral eens kijken naar die big closeup on breasts. Ik kan u verzekeren dat het Safe For Work is.)

4 gedachtes over “breast envy”

  1. huh? mss heb ik niet zo goed gekeken maar ik vind niet adt ze tegen het publiceren zijn van foto’s waar de borsten van vrouwen te nadrukkelijk te zien zijn…

    kom even in mijn buro zien zou ik zo zeggen…
    mijn collega heeft ee nieuwe oufit aan en laat dat maar al te graag “zien”
    lol

  2. De reacties al gelezen op de site van Ann Althouse? Iedereen boort haar zowat de grond in. Idd. een duidelijk geval van ‘Breast Envy’. Volgens mij is Ann Althouse het (nog kleinere) zusje van Justine Henin.

  3. Persoonlijk ben ik een groot voorstander van borsten (hey, ik heb er zelf) en klinkt het hele betoog van de vrouw in kwestie klinkt mij behoorlijk gefrustreerd in de oren. Wat mij betreft, is het heel simpel: kijken mag, aankomen niet.

Reacties zijn gesloten.