diversificatie

Laat mij u geruststellen: dit wordt geen taalblog. Thema’s overspoelen dit weblog in golven, zo hebt u waarschijnlijk reeds opgemerkt. Er blijven een aantal vaste waarden, en zo nu en dan blijft er wat wrakhout bovendrijven. Momenteel is dat taal.

Taal is een oude passie, en ik ben een verwoed aanhanger van een Vlaamse Standaard (wat Van Dale omschrijft als [Belg.]). Dat heeft niets met politiek te maken (en al zeker niet met het Vlaams Blok of andere Vlaams-nationalistische partijen), maar met een verwondering voor de dweperigheid met het Noordnederlands die sommige taaleminenties aan de dag leggen. De taalterreur van het Noordnederlands en het gebrek aan zo’n ‘officiële’ Vlaamse Standaard (enkel de VRT onderneemt verwoede pogingen) werkt alleen maar de proliferatie van de tussentaal in de hand. De Vlaming moet opnieuw taalvast (taalzeker) worden, en een erkenning van een Standaard waarin hij zichzelf herkent, zou reeds een grote stap in die richting betekenen.

Overigens blijven de .be domeinnamen gratis tot het einde van deze maand, dus ik heb alvast schoonvlaams.be (en taalterreur.be en taalarm.be) geregistreerd. Stuk voor stuk domeinen waar ik hoogst waarschijnlijk niks mee ga aanvangen. Als ik maar (snode) plannen kan smeden. (Ook nederengels.be, verkavelingsvlaams.be, en tussentaal.be zijn nog beschikbaar.)

Een gedachte over “diversificatie”

  1. Ik ga akkoord met jouw betoog maar waar dient het registreren van die domeinnamen toe als je er dan toch niets mee aanvangt?

Reacties zijn gesloten.