kalender

Pffft. Ik maak er zelf wel een.

Dat zou, vermoed ik, het resultaat kunnen zijn van een hele tijd zoeken naar een geschikte internettoepassing om onze gemeenschappelijke agenda bij te houden. Te veel mogelijkheden, (daardoor) te traag, te lelijk, niet gebruiksvriendelijk, geen integratie mogelijk, geen dit, geen dat, altijd was er wel net iets te veel mis mee.

Deze applicaties heb ik geprobeerd: Remember the Milk, HipCal, WebCalendar, CalendarHub, Kiko, Planzo (en dan is er nog Hula).

Alleen Trumba ziet er veelbelovend uit, maar dat is betalend.

Heeft er iemand suggesties?

6 gedachtes over “kalender”

 1. Geen suggesties – ik heb dezelfde lijdensweg afgelegd.

  Mocht je er toch één vinden, ik hoor het graag.

 2. iCal is een veelgebruikt en deftig formaat. Ik weet ni of SunBird (van Mozilla, zoals FireFox (ex -Bird) en ThunderBird) al verver gevorderd is dan vorig jaar, maar dat zal wel. Dat formaat is trouwens vrij standaard, en met zowat alles te gebruiken (ook met Outlook, Apple-dingen, …). Gebruikt(e) webdav of FTP om de kalender-files te sharen.

 3. iCal is idd vree goed. Sunbird (de kalenderapplicatie van Mozilla) en Lightning (voor zover dat al bruikbaar is, de mail- en kalenderapplicatie van Mozilla) bieden de mogelijkheid om je (deel-)agenda automatisch op het net te zetten. Je kan dan ook andermans online kalender importeren in jouw applicatie. Je ziet dan de afspraken in één beeld, doch met een apparte kleur voor elke agenda. Uiteraard is er regelmatige synchronisatie. En zoals jesus al opmerkte, is iCal een standaardformaat dat ook bruikbaar is voor uitwisseling met andere applicaties en externe devices zoals een GSM of PDA.

 4. Ik heb het daar ook eens over gehad:
  http://www.lienweb.be/2005/12/05/online-agenda

  Ben al jaren tevreden met ons ding, al kan het zeker beter.

  Grootste struikelblok is: ik wil zelf categoriën kunnen aanmaken, en moet in één oogopslag duidelijk zijn voor wie het is en wat en zo. En da’s de enige die dat deftig kan.

  Maar ik sta open voor nieuwe en betere opties!

Reacties zijn gesloten.