vanalles vandaag

Ik ziek uit. Wij zieken uit. Het broeit al een tijdje in ons gezinnetje; vorige week had ik migraine, en zat Tessa met een serieuze bronchite, die zich eigenlijk tot vandaag nog steeds manifesteert. Met dat verschil dat ik het sinds vannacht ook serieus zitten heb. Had ik mij ten andere niet geëngageerd om vandaag naar een persvoorstelling te gaan, dan was ik mijn bed niet uitgekomen. Al ben ik ten zeerste verheugd dat ik dat wel heb gedaan. Zo’n schone dag (waar ik mij doorheen heb gesukkeld).

Er volgen dus nog een recensie van de opera gisteren (Salome van Strauss), en een verslag van de persvoorstelling (voor gent.blogt).

Ik biedt u nog de volgende observaties, voor ik mij omdraai en de slaap vervat:

  1. De Nikkor AF-S VR 24-120 f/3.5-5.6G IF-ED begint hoe langer hoe meer een noodzaak te worden. Heel zeker in het licht van verslaggeving. Mijn AF 18-35 f/3.5-4.5 is te breed voor portretten (maar goed voor de zeldzame groepsfoto); mijn AF 70-300 f/4-5.6G is te eng voor portretten dichtbij (vergeet niet, de 70 wordt 105 voor de D70 chip). Bovendien is voortdurend lenzen wisselen niet altijd mogelijk, en als het wel mogelijk is, verschrikkelijk veel gepruts.
  2. Hier (en hier; bij beide vooral de commentaren) vindt u de reden waarom ik mij niet heb opgegeven als medewerker voor struikgewas (dat ik overigens voor de rest een zeer puik weblog vind). De polemiek rond gent.blogt was voor mij al genoeg geweest. Voor de rest weet ik over mogelijke struikgewas ‘problemen’ enkel wat publiek beschikbaar is, en dat is dus niks. Vandaar lijkt het mij logisch dat ik mij er voor de rest mijlenver vanaf ga houden. Van die polemiek, bedoel ik dan; de RSS feed zit al van het eerste moment in mijn newsreader. Puike artikels, so far.
  3. Niet alleen moet ik nog die twee artikels schrijven, hierboven vermeld, maar ik heb ook nog geen tijd gehad mijn mail te beantwoorden. Bepaalde mensen hebben nog een mailtje van mij te goed; ik ben u niet vergeten!

That’s it from me for today, folks. Slaapwel.