pasta met gebakken camembert

Baked Camembert Pasta, zo heet het gerecht in Jamie’s Ministry of Food (i). Geen werk. Echt waar: geen werk. Ga naar het grootwarenhuis van uw keuze. Koop een portie pasta (penne zijn goed, maar ook tagliatelle), een bol look, wat verse rozemarijn, 200 g verse spinazie (ii), en 100 g geraspte kaas. Ga naar huis, en maak deze maaltijd klaar in dertig minuten. Dertig (iii). Uw huisgenoten zullen u op handen dragen.

Baked Camembert Pasta

Benodigdheden

 • 1 doosje camembert (250 g dacht ik)
 • 2 teentjes look
 • wat zout en peper
 • een takje verse rozemarijn
 • wat olijfolie
 • 100 g gemalen kaas
 • 250 g pasta (afhankelijk van het aantal personen)
 • 200 g spinazie (of meer; wij gebruiken 500 g –ongekuist)

Baked Camembert Pasta

Zo gemaakt

Verwarm de oven voor op 180°C. * Open het doosje camembert, haal de kaas uit de plastic verpakking, en leg de kaas opnieuw in het doosje. * Snijd een ondiepe cirkel in de kaas, en haal de bovenste korst eraf. * Snijd de (gepelde) look fijn, en leg die op de kaas. * Doe er (flink) wat rozemarijnblaadjes bij, en wat peper en zout. * Besprenkel met olijfolie. * Plaats in de oven gedurende 23 minuten.

Als de camembert in de oven staat, breng dan een pot met gezouten water aan de kook. * Indien de spinazie niet gekuist is, was hem dan, en verwijder de steel. * Voeg de pasta toe, zodat dat hij (volgens de aanwijzingen op de verpakking) ongeveer gelijktijdig met de kaas klaar is. * Als de kaas klaar is, doe de oven open, een laat de kaas in de oven staan. * Als de spaghetti net niet kaas klaar is, voeg dan de spinazie toe aan de pasta, roer eens, en giet af. * Zet de pot terug op een laag vuur, doe er de pasta en de spinazie terug in, en voeg de gerapste kaas erbij.

Schik de pasta op de borden, en serveer. Breng ook de ‘gebakken camembert’ aan tafel, en laat iedereen zichzelf bedienen.

Baked Camembert Pasta

Smakelijk! (Allemaal handen mooi naast het bord, terwijl ik deze foto neem, alstublieft!)

(i) Ik denk dat u dit boek zonder schroom of angst aan een heleboel mensen cadeau kunt doen.

(ii) Geen fan van spinazie? Vervang hem gerust door een andere groente. Selder bijvoorbeeld –en gebruik dan ook de bladeren.

(iii) Dertig minuten. Ik doe er langer over om dit uit te tikken.

9 gedachtes over “pasta met gebakken camembert”

 1. Jawel, met dooske en al 🙂

  “The temperature for the piloted ignition of wood is typically about 350 °C, whereas the spontaneous ignition requires a temperature of approximately 600 °C.” [bron: Burning of wood]

  (“Piloted ignition” is als ge er een vlam bij houdt.)

 2. Mmmm… ik probeer dit ook es dit weekend, met spekjes erbij misschien, of misschien met reblochon (a la savoyarde), ik zie wel…
  [ps: wanneer is de eerste marathon gepland?!]

Reacties zijn gesloten.