Concerten 201112

Ik heb niet zoveel concerten meer bijgewoond, in december –ik bouw meestal af, als het echt te kioud begint te worden en de winterdepressie toeslaat. Edoch, dat dubbelconcert van Bens Sluijs & Erik Vermeulen met LABTrio in De Werf was beslist de moeite. Leutig om zien hoe LABTrio gegroeid is; ik geloof er al in sinds ik ze zag stuntelen tijdens het Jong Jazz Talent concours in 2008 (en nog eens in 2010).

Geri Allen was euh… niet zo erg geslaagd –“haha, veel plezier met de tapdanser”, had iemand mij gezegd toen ik vertelde dat ik naar dat concert ging. En het was niet zozeer de tapdanser die mij stoorde, maar wel de inhoud van het concert en de manier waarop de stukken werden gebracht. En what the hell deed dat kerstlied in het repertoire?

Dual Identity was vele keren interessanter, ik had zowat het gevoel dat Steve Lehman op leercontract zat bij Rudresh Mahanthappa. Dat was boeiend, maar we kregen soms wel het gevoel dat Lehman wat tekort schoot –de man heeft recentelijk nochtans een paar fantastische platen gemaakt.

Ach ja, en Rackham. Waarom beginnen die gasten bijna een uur te laat zeg?

  1. Bens Sluijs & Erik Vermeulen / 03-12-2011 / De Werf, Brugge
  2. LABTrio / 03-12-2011 / De Werf, Brugge
  3. Geri Allen / 07-12-2011 / De Bijloke, Gent
  4. Rackham / 08-12-2011 / Charlatan, Gent
  5. Dual Identity / 14-12-2011 / deSingel, Antwerpen

(concerten vorige maand)

26 concerten minder dan in 2010; en net evenveel concerten als in 2009!

XL

Mijn basisvolume is op. Het zat er al een paar maanden aan te komen, maar met een zoon die dagelijks tig instructievideo’s bekijkt op YouTube (over Nerf mods, mocht u de postjes van de vorige dagen gemist hebben), vliegt de bandbreedte er hier nogal door tijdens de vakantie.

Ons abonnement is ExpressNet XL, een overblijfsel uit de oude tijd, dat ondertussen al een paar automatische upgrades heeft meegekregen, maar niet meer geheel up-to-date was. Niet dat ik daar last van had. Maar bon, ik heb ons dan maar overgezet op Fibernet XL, waardoor we nu onbeperkt mogen internetten –handig, in deze tijden van Spotify en YouTube en digitale muziekdownloads (Qobuz, iTunes, …) en tienerende zonen.

Hot Glue Gun

Hot Glue Gun door Bruno Bollaert

We hebben ons vandaag beperkt tot het lijmpistool. Henri had daar ervaring mee van op school, waar ze ook technische vaardigheden in hun curriculum hebben (herinner u zijn spider).

Een dozijn streamlines (de pijltjes op de foto hierboven) werd onder handen genomen. In de kop werd lijm gespoten om die te verzwaren, en in het (holle) lijf werd een rietje geplakt om het te verstevigen. Uit de Nerf guns werden dan weer de air restrictors verwijderd. Het verschil is heel duidelijk merkbaar, al moet het lijf van de pijltjes misschien ook wat verzwaard worden: de kopkes gaan mooi rechtdoor, maar het lijf zwiebelt er gelijk wat achter. Zwiebelen, dat is toch een bestaand woord, neen?

Binnenkort gaan we verder op zoek naar de drukveren (zes kilo druk moet erop, heb ik te horen gekregen). Bedankt voor al uw tips!

Drukveer

Drukveer door Bruno Bollaert

Een deel van de taak vandaag was het opsporen van een drukveer. Henri is bezig met zijn Nerf mods (we hebben ergens een mod-kit besteld), en hij heeft daartoe een nieuwe drukveer nodig. Dezelfde eigenlijk, maar met meer spanning op. En dan heeft hij mogelijks nog een ander veerke nodig, dat ook hetzelfde moet zijn maar met meer spanning, en dat zijn trigger moet vasthouden als die opgespannen wordt. Maar die dingen zijn precies nergens te vinden. We hebben een paar winkels afgezocht (Brico, Hubo, en bij een kleine zelfstandige), maar zonder resultaat. Als iemand een ijzerhandelaar zou kennen, of een adres zou hebben waar drukveren of technische veren kunnen gehaald worden, dan zijn uw tips zeer erg welkom.

Verboden vrucht

Fruit door Bruno Bollaert

Het is nu al de tweede keer in korte tijd dat ik dit fruit heb gegeten. Het smaakt een beetje naar raap/radijs/pastinaak en kiwi, en heeft ook een textuur die daar ergens tussen ligt. Ik ben er eigenlijk wel voor te vinden (het is alleen een beetje duur –en ik ben al vergeten hoe het heet).

Kerstboom

Kerstboom door Bruno Bollaert

Twee feesten ofte 24 uur later, heb ik meer groenten naar binnen gespeeld dan een gemiddelde koe op eenzelfde tijdsperiode. Maar lekker!