Eames

Het gebeurt niet vaak (zelfs zo uitzonderlijk weinig dat ik er nu over bericht), maar daarnet had ik toch een redelijke shopping primeur. Vanaf morgen kan u bij Vitrapoint Gent terecht voor een (obligaat) uitzonderlijke stockverkoop. “’t Is binnenkort uw verjaardag,” vond mijn moeder (een beetje gelijk het bijna sinterklaas is, maar dan nog een extra week later), “dus we gaan eens kijken.”

Enkel open op afspraak, las ik op het briefje aan de voordeur, maar voor mijn moeder was dat geen beletsel. De mevrouw –en achteraf ook twee meneren– van de winkel herkenden haar ogenblikkelijk, en wij mochten de winkel binnen. Een uurtje voordien hadden we afgesproken, maar mijn moeder troonde mij eerst mee naar een etablissement naar keuze (de Borsalino is vlakbij) voor lunch. De cannelloni waren voortreffelijk.

Fantastische spullen allemaal, maar voor mij gaat er niets boven Eames. Ik ben absoluut verknocht aan de Eames Lounge Chair & Ottoman, er is geen zitmeubel dat beter zit. Al zijn ook de Lobby Chair (ES 104 / oorspronkelijk gemaakt voor de lobby van het Rockefeller Center) en de Soft Pad Chair (EA 222) uiterst geslaagd. Maar toch, die Lounge Chair…

De kortingen zijn overigens aanzienlijk, ik kan mij voorstellen dat de meubels de deur gaan uitvliegen, voor wie er het geld voor over heeft (of er zou voor over hebben maar een dergelijke korting afwachtte). Zaterdag zal u er over de hoofden kunnen wandelen, denk ik.

4 gedachtes over “Eames”

  1. Oh boy, ik zou zó graag zo’n Lounge Chair hebben. Sandra wil hem niet in ons huis hebben en vindt mijn trekzetel nu schoner, maar als ik het geld zou hebben, ik kocht er meteen een. Gnn.

  2. Jaaaaa! Eames! Goh, zo schoon hé. Hebben ze er ook de olifant? De Loungechair heeft een ruimte nodig waar hij echt tot zijn recht kan komen. Maar als ik zelf het geld zou hebben, dan kocht ik mezelf de ‘rocking chair’. En doe jezelf een plezier, koop die Lounche chair, zie het als een investering, voor later, voor Henri 🙂

  3. aargh, ik (allez, wij) wil die ook (en ik heb intussen zelfs al een ander, hedendaagse zetel/zitbank, gezien die daar trouwens volgens mij perfect zou bij passen maar ik durf eigenlijk niet naar het prijskaartje kijken)

  4. Afgezien van het Eames-cadeau (gekocht, veronderstel ik?): paar tips voor je verjaardag? Hemels gaan ontbijten, lopen in een crispy zonnetje, taart bakken, gezellig uit lunchen, koffietje, uitgebreid stads struinen en boeken snuisteren, nog een koffietje, geraffineerd uit dineren, en afronden met een exclusief jazz-exploot. Of klinkt dit te alledaags voor jou? 😉

Reacties zijn gesloten.