keukenhulp

Vorig jaar was onze Grote EindejaarsAankoop™ een espressomachine; dit jaar gingen we voor een keukenhulp. We overwogen het al heel lang, en hebben het al net zo lang uitgesteld, maar momenteel was er een interessante promo én vond Tessa dat het mijn vele broodwerk en vooral cakewerk toch wel danig zou verlichten. Staat aldus te blinken in onze keuken: de KitchenAid Artisan keukenrobot (ofte Stand Mixer). In caviar (sprankelend zwart in ’t proper Vlaemsch).

KitchenAid KitchenAid

Zijn –sinds zaterdag– ondertussen al de revue gepasseerd: briochedeeg, brooddeeg, en –vanmiddag– muffindeeg (volgens dit recept). Het gaat nu nog sneller; de eiwitten zijn nog stijver (en terwijl die geklopt worden kan ik iets anders doen); de boter-suikermix is gladder; en ik maak minder vuil (wat resulteert in —happy-happy-happy, joy-joy-joy— minder afwas).

KitchenAid

(De muffins zien er wat donker uit, maar dat is omdat mijn gewone suiker op was, en ik bruine suiker heb moeten gebruiken.)

5 gedachtes over “keukenhulp”

 1. en waar was die interessante promo te vinden?
  we zijn hier ook al een paar jaar aan het sparen

  groet
  geertr

 2. Bedankt Huug!

  De promo is geen korting, maar ge krijgt er een hulpstukkenset bij, de roterende groentenschaaf en rasp (dat kost normaal gezien 158 euro extra). Die promo is geldig tot 31 december, en is niet specifiek aan een winkel gebonden.

 3. En Bruno, content van?

  Ik heb in een review gelezen dat 300 W wat weinig zou zijn om brood te kneden, maar als ik me niet vergis doe jij dat regelmatig? Zij verwezen daarvoor naar het “professional” model. Of is dat overkill?

 4. Ik ben er wreed content van. Let wel, ik bak gemiddeld twee, max. drie, keer per week, maar dan wel twee broden van zo’n 500g ineens. Als ik alleen maar brood zou bakken, en dagelijks, en zwaardere broden, dan zou ik een andere machine kopen. Eén met een hoger vermogen én met een grotere kom. 1-1,2 kg deeg is zo wel ongeveer het maximale wat ge eruit kunt halen.

  Maar ik gebruik het dus veel meer voor gebak (muffins, cakes, brioche, chocomousse en zo), en daarvoor is het perfect.

Reacties zijn gesloten.