scherptediepte

unmoved

(Rolleiflex FX 80mm f/2.8, Fuji Reala, 100ASA)

Op f/2.8 hebt ge –in middenformaat en van redelijk dichtbij– niet veel scherptediepte, dus is het nogal belangrijk dat uw onderwerp stil blijft zitten. Bij Henri wil dat zeggen: hem vooral niet zeggen dat hij nu even stil moet blijven zitten.

3 gedachtes over “scherptediepte”

 1. Idd, dan doen ze er net om hé …
  Anyway, uw middenformaat foto’s zijn toch altijd de moeite hé. Ben er ook een beetje mee aan het experimenteren, maar mijn TLR heeft geen ingebouwde lichtmeter, en een aparte heb ik niet, dus doe ik dat maar op het gevoel, en mits meting via een digitale point en shoot.
  Maar betreft het scannen, laat gij dat bij Dirk (fotoshopgent) doen ? Tevreden ? nog veel opkuiswerk aan (stofjes, ed…)

 2. Jawel, ik laat dat allemaal bij Dirk doen, inderdaad. En ik heb niks van opkuiswerk achteraf. Het enige wat ik nog doe met de beelden is eventuele randen wegcroppen, en dan verkleinen naar 1024 pixels.

  Oh, en ik ben zeer tevreden van Dirk.

 3. héwel, ik heb daar nog maar een paar keer wat laten ontwikkelen, ook zeer tevreden, maar nog nooit iets laten scannen. Had het wel elders eens laten doen (dat scannen) en ik vond het op niks trekken : scankwaliteit was ok, maar veel te veel stofjes (lees : niet aan te beginnen om op te kuisen) en redelijk wat negatieven die niet recht zaten. Daarmee dat ik een beetje schrik heb voor te laten scannen. Voor mijn 35mm doe ik het zelf (flatbed met adapter), en ik merk dat ik hier en daar toch stofjes heb, ondanks mijn voorzichtige en secure manier van werken.
  Fijn om te weten dat dat bij Dirk in orde is : zal sebiet eens een 120 filmke gaan binnensteken. Merci !

Reacties zijn gesloten.