pakje!

we're in Seattle, baby“Een pakje! Een pakje!”, schreeuwde Henri helemaal geëxciteerd toen hij met zijn moeder terug binnenkwam.

Ze hadden de vuilnis weggedragen (terwijl ik aan het koken was geslagen –zie volgende post), en ik had geopperd dat het misschien het geschikte moment was om ook eens de brievenbus te lichten. We delen de bus met onze gastheer, die een paar huizen verder in zijn galerij is ingetrokken –tenminste voor de weinige dagen dat hij in Seattle verblijft. Het eerste semester van 2008 moest hij nogal veel reizen, en daarom had hij beslist dat hij maar beter zijn woning kon onderverhuren. Huisvesting is niet goedkoop, in de USA.

Het pakje bevatte helaas geen koffie –ik heb de hoop nog niet opgegegeven– maar de Donald Duck die Henri normaal gezien wekelijks van mij krijgt toegeschoven (ik breng die mee wanneer ik van de persconferentie van het Gentse stadsbestuur terug huiswaarts keer). Én het pakje bevatte ook de derde omnibus van Lemony Snicket. De tweede had hij ondertussen al een tweede keer uitgelezen in de tijd dat we hier verblijven, net zoals het eerste boek van Artemis Fowl.

Vandaag was hij ten einde raad zelf in zijn voorleesboek begonnen. “Maar niet verder dan tot waar mama al voorgelezen heeft, want anders is dat niet leuk meer voor haar”, had hij vol medeleven verteld toen ik hem vanochtend met het boek in bed betrapte –net van mijn looptocht teruggekomen.

Nu kan hij weer even voort. Een dag of twee toch, als ik hem wat extra moeilijke oefeningen wiskunde geef.

6 gedachtes over “pakje!”

 1. Ik las dat je daar in de bibliotheek op zoek was naar nederlandstalig leesvoer. Een vriend jeugdauteur heeft van de uitgever de toelating gekregen enkele ‘oude’ vlaamse filmpjes als download aan te bieden via z’n website. Slechts 30blz of zo maar toch.

 2. Ahaa, een kleine boekenwurm met smaak! heb er ook zo eentje thuis: 7 jaar (2e leerjaar, ook een blauwtje trouwens), leesniveau AVI8, en ik vroeg me af wanneer Henri de Snickets is beginnen lezen?

 3. Leest hij ook Engels?

  Ik vond de boekjes va Dr Seuss altijd geweldig, zowel om te lezen als om naar te luisteren.

 4. @bruno: Wijs. Bedankt.

  @anje: nadat ze de film op tv getoond hebben. Ik schat ergens tijdens de kerstvakantie of zo. (Tessa zal mij wel op de vingers tikken als ik onjuistheden vertel.)

  @stijn: voorlopig nog geen Engels, nee 🙂

  @Walter: er is een bus die er van hier bijna rechtstreeks naar toe rijdt, maar ik ben er nog niet geraakt. Er was tot vorige woensdag nochtans een groot ‘sales’ event, heb ik (te laat) ontdekt. Ik ga er zeker nog heen.

Reacties zijn gesloten.