te koop: Canon 40D

[update 06/12/2007: verkocht!]

Op 14 september –toen mijn 5D al meer dan een maand in behandeling was– heb ik mij dan toch een nieuw digitaal fototoestel gekocht, de pas verschenen Canon 40D. Ondertussen heb ik mijn 5D terug, waardoor ik nu de keuze heb tussen twee schitterende toestellen. En voor een amateur als ikzelf –die bovendien de voorkeur geeft aan analoog– is dat een beetje luxe teveel.

Daarom stel ik mijn Canon 40D te koop.

Waarom de 40D en niet de 5D? Er is eigenlijk maar één reden: de sensor. De sensor van de 5D is een full frame sensor, en dat ligt mij gewoon meer dan die 1,6 crop van de 40D. Dat gezegd zijnde, als ik een deftig bod op die 5D (met pas vernieuwde sensor dus) krijg, valt ook daar over te praten.

De 40D moet eigenlijk op geen enkel ander vlak voor de 5D onderdoen. De autofocus is zelfs sneller, en de beeldkwaliteit, ook bij hoge ISO-waarden is uitstekend! Een paar voorbeeldjes:

Jean-Louis Rassinfosse Vooruit 25 - The Violent Husbands (ii) Ben Sluijs en Nicolas Thys (iii)

De eerste twee beelden zijn gemaakt bij 1000 ISO, het rechtse beeld zelfs bij 1250 ISO. En hoewel de lichtomstandigheden voor de foto in het midden niet meteen gunstig waren, zit er nog verdomd veel detail in de schaduwpartijen.

De 40D bevat bovendien een auto cleaning sensor, wat betekent dat het ding zichzelf stofvrij schudt telkens je het toestel aan- of uitzet. Die procedure is overigens onmiddellijk onderbreekbaar door de ontspanner (half) in te drukken.

Het toestel is state-of-the-art gelijk men zegt: het telt 10 megapixels; ge kunt er in een keer 75 foto’s in jpeg mee maken aan 6,5 foto’s per seconde; het gebruikt de nieuwe DIGIC III-processor; en beschikt over een groot LCD scherm –er zijn hele hopen reviews te vinden die dat beter uitleggen dan ik. En voor de rest kunt ge er voornamelijk foto’s mee maken.

Bij Konijnenberg kost het toestel 1060,53 € (-70 € cashback = 990,53 €); bij Foto Rembrandt kost het 1.149 € (-70 € cashback = 1.079 €). Gezien het nog maar drie maand oud is, komt het toestel nog onder garantie (gekocht bij Foto Verstraeten in Gent).

Geïnteresseerd? Doe mij een bod per e-mail naar public [at] volume12 [punt] net.

[update 06/12/2007: verkocht!]

5 gedachtes over “te koop: Canon 40D”

  1. damn jong, mijn D70 is nog niet versleten en ik blijf volharden bij nikon
    hoewle je foto’s met die D40 vin dik uitstekend!!! idd

  2. Je brengt me aan het twijfelen! Heb net iets gepost over mijn zoektocht naar een nieuw digitaal fotoestel. Ik had eigenlijk de Canon 400d voor ogen, maar per abuis heb ik die verward met de canon 40d. In mijn zoektocht naar reviews dus vanalles goed gelezen over de canon 40d… zodanig dat ik begin te twijfelen….

Reacties zijn gesloten.