muntjes

Sinds eergisteren zitten er muntjes verscholen in dit weblog. Aanleiding was een link naar Mint: Year Two in Review die een tijdje geleden opdook in mijn newsreader.

Mint is een programma dat wat cijfermateriaal bijhoudt betreffende het bezoekersgedrag op uw site (hoeveel bezoekers, welke pagina’s worden het meeste bekeken, hoeveel hits, wie linkt door, welke links worden het meeste geklikt, enz.).

Destijds, bij de eerste release, was het een beetje een hype, maar tegenwoordig laat ik hypes meer en meer aan mij voorbijgaan, zo heb ik ontdekt. Nu het programma echter twee jaar bestaat, heb ik het nog eens van dichterbij bekeken, en het ziet er eigenlijk heel geschikt uit. Met een plugin-architectuur: de basis software heet mint, en daarin kan je allerlei peppers laden (peppermint, hebt u hem), die je steeds meer informatie kunnen bezorgen. De meeste peppers zijn bovendien gratis.

Alle gegevens omtrent uw site staan mooi op één pagina, waarin ik de Tufte Mint Style heb geënt: the inspiration and namesake of the style was Edward Tufte’s The Visual Display of Quantitative Information. Helder en duidelijk dus.

(Op het einde van volgende maand zal ik kan ook eens wat feedback geven over zoektermen en dergelijke.)

Een gedachte over “muntjes”

  1. Google Analytics vind ik persoonlijk erg handig voor dergelijke statistieken. Men beweerd wel eens dat het soms te uitgebreid is voor een door de weekse blog, waar misschien wel wat waarheid inzit. Maar ik vind het erg handig om elke week een mail in mijn bus te ontvangen waarbij een pdf document zit gevoegd over de statistieken van mijn website.

Reacties zijn gesloten.