hé, de dag is voorbij

..of hoe men van ’s ochtends tot ’s avonds in het centrum kan vertoeven en toch erin kan slagen de solden te ontwijken. (Morgen hang ik er evenwel aan voor de moeite, vrees ik.)

Bij mijn fotoboer heb ik vandaag een toestel gezien dat mij verschrikkelijk interesseert: een Hasselblad 500c/m met Sonnar 4/150. En ik heb het meteen laten opzij zetten ook, zodat ik er een tweetal nachtjes over kan slapen.

Amai wat een dag. Gisteren tot ergens tegen tweeën uitgezeten (wreed gezellig), vanochtend om 7u15 opgestaan, ontbijtkoeken gehaald, met de tram rondgereden, in de Progrès gaan eten, twee z/w filmpjes binnengestoken (1 rolfilm, 1 kleinbeeld), twee nieuwe bruggen in de buurt van de Reep bekeken, koffie gedronken, stripwinkel binnengestapt, platenboer binnengestapt, drie parken doorkruist, en subiets vertrekken we naar een drink. Ik bevestig: het is dra vakantie. Dat moet wel, want ik ben mij van mijn dagen niet meer bewust.

3 gedachtes over “hé, de dag is voorbij”

  1. Die hasselblad is een prachtig toestel; Vorig jaar heb ik regelmatig met zo’n 500 gewerkt. Wel zonder ingebouwde lichtmeter en al.

    Ik wil er ook een. 😛

  2. Er zijn er twee. Eén met die 4/150, en een ander met de standaard Planar 2,8/80. Ze zijn van 1973 volgens het serienummer en kosten rond de 1.000 eur. (lens+body+WLF+magazijn). Duidelijk gebruikt, maar ze zijn dan ook bijna 40 jaar oud.

Reacties zijn gesloten.