browse by name

Browse by name is een feature van de Google Toolbar. Het zit standaard bij Mozilla Firefox, en bestaat als plugin voor Internet Explorer (misschien zit het ook standaard in MS IE7, maar ik beschik niet over XP noch over Vista dus ook niet over MS IE7).

Het is een feature die ik een beetje uit het oog verloren was, tot ik vandaag wou nagaan of Koen Fillet een van mijn foto’s had gebruikt, die ik hem in de commentaren had aangeboden, nadat hij in zijn post had vermeld dat hij naar een foto van Wilco op zoek was (amai, wat een uitleg). Zijn blog zit hier op het werk niet in mijn bookmarks (geen enkele blog overigens), en ik had geen zin om via Google op zijn naam door te klikken (veel luier dan dat kun je niet worden, denk ik). Maar tiens, wat zou er gebeuren als ik gewoon zijn naam in de address bar zou ingeven. En voila, ik kwam meteen bij het juiste weblog uit.

Misschien is dat wel een interessante test voor B.V.L.G.. Niet eens zo lang geleden had hij het immers nog over voornaam surfing.

Browse by name (bbn), ik heb het dan maar eens lukraak geprobeerd voor een aantal mensen (ik laat een aantal mensen uit deze lijst, van wie ik niet zeker ben of ze wel met naam en toenaam willen verschijnen).

Het werkt alvast wel voor koen fillet (bbn), gentblogt (bbn), bruno bollaert (bbn), michel vuijlsteke (bbn), henk rijckaert (bbn), lien braeckevelt (bbn), sandra pattyn (bbn), pietel (bbn)

Het werkt niet voor tessa kerre (bbn), ilse baetslé (geen link op haar volledige naam want dat wil ze niet, zo weet ik —bbn), peter de croubele (bbn), joke renneboog (bbn), bart de waele (bbn –ook niet voor ondernemer in gent of metatale), peter forret (bbn), maarten schenk (bbn), luc van braekel (bbn), pieter baert (bbn), ine dehandschutter (bbn), cindy de smet (bbn), claudia schiepers (bbn)

En dan was ik heb beu van naampjes in te tikken. Maar kijk, ik heb mijn tijd weer nuttig besteed.

8 gedachtes over “browse by name”

  1. En is er iets dat ge daaraan kunt doen als het niet lukt? Als ik “marnik” ingeef (of mijn volledige naam) dan kom ik gewoon op de google zoekpagina terecht. Daar gaan we eens een mouw aan proberen passen.

  2. Een kleine hypothese: misschien hebben de mensen in het tweede lijstje wel teveel relevante sites waar hun naam prominent mee verbonden is?

    Anyway, eens kijken hoe snel de andere mensen die je noemt hun naam zien voorbijkomen op Technorati of De Blogoloog en hier hun reactie komen geven 🙂 Ik vermoed dat Bart al aan het typen is… 😉

  3. interessant.
    het lukte me evenwel niet bij jou… zit wel op engelstalige google misschien daarmee…

Reacties zijn gesloten.