club dorothée

Speciaal voor de voorzitter, stond er als titel gisteren, dus dat mocht ik niet zomaar laten passeren. Het ging over een verwijzing naar Hélène et les garçons in een postje over de podcast van Bang Bang (Pure FM), waarop ik repliceerde met Straks hebt ge het nog over Croque-Vacances en de Club Dorothée!.

Ik vrees dat ik nog een generatie ouder ben dan No Butterfly, en dat ik Hélène et les garçons net ontgroeid was. Net zoals Club Dorothée eigenlijk. Dorothée zelf was destijds een beetje een hippe Franstalige versie van Tante Terry (en Nonkel Bob), en zoals No Butterfly aangaf: wij waren aangewezen op de Franstalige zenders voor de jeugdprogramma’s.

De voorloper van Club Dorothée, ook met Dorothée, heette Récré A2, en was dé bron voor allerhande tekenfilms en animereeksen. Ik herinner mij reeksen zoals Goldorak, Les Maîtres de l’univers, Les Mondes engloutis, Les Mystérieuses Cités d’or, Vicky le Viking, Inspecteur Gadget, Ulysse 31; en ik was vooral aangetrokken tot reeksen zoals Signé Cat’s Eyes, Capitaine Flam, en Il était une fois… l’Homme. Dat laatste is overigens van de hand van Albert Barillé, de man die de televisie ook Colargol heeft gegeven:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xhGnbqC-JjU]

Maar bon, al die schitterende reeksen zeggen u waarschijnlijk niet veel. Of bent u daar toch ook (een beetje) mee opgegroeid?

10 gedachtes over “club dorothée”

  1. Bepaalde reeksen worden blijkbaar regelmatig herhaald, ook op de Franse zender. Waar ik wel van achterover val is dat Doroth

  2. En dan ging je op zondagnamiddag bij de grootouders en dan kon je steevast kijken naar die show waar al die kinderen een liedje kwamen zingen. TF1 of A2, met die geweldige meneer waar ik momenteel de naam van vergeet.
    Mijn grootouders wilden me ook altijd zoiets horen zingen. Maar no way, want die op de tv kregen allemaal hopen speelgoed!

Reacties zijn gesloten.