switch

Vanochtend zijn wij, voor een zaterdag, redelijk vroeg opgestaan. De ochtend zou ons immers nog naar Antwerpen moeten brengen, want het fotomateriaal is daar stukken goedkoper dan in Gent –nog steeds iets duurder dan in Nederland, maar dicht genoeg om eventuele garantie eenvoudig te claimen mocht dat nodig zijn.

Antwerpen binnenrijden is geen probleem. Zelf al moesten wij niet in Antwerpen zelf zijn, maar in Merksem, waar wij hebben bijgedragen tot de weekendomzet van een bekende fotohandelaar. De meneer aldaar was heel vriendelijk (zou ik ook zijn met zo’n klant), en binnen het half uur stonden we weer buiten. Ik had de laatste twee weken dan ook redelijk intensief over en weer gemailed, en mijn pakketje stond klaar in de winkel.

Antwerpen verlaten bleek iets moeilijker. Volg de pijlen, die elkaar tegenspreken, rijd Antwerpen rond, en nog eens, en nog eens en volg die pijlen, en dan blijkt dat ze op cruciale punten de bewegwijzering gewoon vergeten zijn of misplaatst hebben. Enfin, we zijn terug op de autostrade geraakt, maar hebben er een half uur langer over gedaan om van Merksem naar de Kennedytunnel te geraken dan omgekeerd. Het zal wel aan ons Gentenaars liggen.

Veel belangrijker, in mijn handen ligt nu een Canon EOS 5D, een EF 50mm f/1.8 II, en een EF 70-200mm f/2.8L IS USM. En de battery grip. De 5D heeft een full frame sensor, dus de FOV van 50mm is die van een 50mm, en idem voor de 70-200. Dat wordt een beetje aanpassen, maar het is een ‘trade-off‘ die ik graag over heb voor de beweerde voordelen. Ik houd u op de hoogte.

(Oh, ik heb binnenkort mogelijks nog wel wat Nikon materiaal te koop.)

11 gedachtes over “switch”

 1. Amaai zeg, welk een babe met de allures van een 50-ies filmgodin had jij daar in het vizier zeg.

 2. Trust me, het ligt niet aan de Gentenaars: een Limburger verdwaald daar ook. Zelfs mijn vader, die al bijna 10 jaar in Antwerpen werkt.

  Veel plezier met je nieuw fotomateriaal! 😀

 3. Mag ik u van zeer ganser harte proficiat wensen? Mijn schoonbroer heeft er ook zo één, en hij is er ver-schrik-kuh-luk content van.

  (en, oh, ik zou binnenkort mogelijks nog wat Nikon-materiaal willen kopen)

 4. Proficiat. Hopelijk beleef je er veel plezier aan. Benieuwd hoe dit zich zal vertalen in beeld en workflow.

 5. Om Gent uit te geraken is het voor een “vreemdeling” ook niet simpel: eenrichtingsstraten, werken, onduidelijke bewegwijzering… Heb ooit ook al een half uur rond gereden om Gent uit te geraken 🙂

 6. Antwerpen heeft blijkbaar nog altijd het imago van moeilijk bereikbaar te zijn. Dat was zo misschien heel even toen de leien op lagen, maar ondertussen is dat al lang achter de rug. Maar toch blijft dit vooroordeel… spijtig.

 7. Gelijk heb je. Ook ik kijk er naar uit binnenkort de overstap van Nikon D70 naar Canon 5D (of tegen dan hopelijk 6D) te maken. Maar één ding moet je me toch uitleggen, hoor. Een 5D kopen en dan op die bloedmooie fullframe sensor géén groothoek zetten? Kuiken. 🙂

  Zoals een eerbiedwaardige collega en zelfverklaarde groothoekfreak onlangs zei: “De 5D is als thuiskomen.”

 8. @bart: bereikbaar was het probleem niet. het was weer weg geraken waar ik moeilijkheden mee had.

  @madelien: een groothoek staat op het verlangenlijstje, maar de tele was voorlopig belangrijker voor de concerten 🙂

Reacties zijn gesloten.