een groot gemak

Het najaar is op velerlei manieren ingezet. De nieuwe cultuurseizoenen zijn gestart, en de zomerseries ei zo na van het scherm verdwenen en vervangen door de nieuwe hits. Combineer beide, en u beschikt hopelijk over een goed functionerende videorecorder.

Bij ons thuis worden voornamelijk mijn programma’s opgenomen. Niet omdat mijn madam van mij de hare niet zou ‘mogen’ opnemen, maar wel omdat (1) ik ’s avonds meer van huis ben dan zij en (2) ik wéét hoe je de videorecorder moet instellen. De video is ondertussen behoorlijk versleten –dat hebt ge nu eenmaal met die analoge opnametoestanden– dus hebben we ons laten verleiden door de Telenet Digicorder. Mét Flexview.

Niet vergelijkbaar met VHS/bijzonder tevreden over:

 • de kwaliteit van de opnames: toen ik aan de verkoper vroeg of de opnames beter waren, verkondigde hij vol trots dat het DVD kwaliteit was. Juist ja, dacht ik. Juist ja! zag ik toen ik de eerste opnames bekeek. Digitale televisie geeft écht wel een betere kwaliteit (op voorwaarde dat je TV het verbeterde signaal aankan –in ons geval: RGB).
 • het gebruiksgemak: TV-Gids openen, in het overzicht je programma selecteren, twee keer OK duwen, en voila: geprogrammeerd.
 • de flexibiliteit (1): ’t is half acht, Henri moet in zijn bed, maar mijn serie is net bezig. Geen probleem, eventjes op pauze duwen, op ’t gemak Henri in bed steken, een glas cola light halen, e-mail checken, en terug verder kijken.
 • de flexibiliteit (2): gisteren te lang achter de computer blijven zitten, zodat ik pas tegen het einde van The Unit in de buurt van de TV kwam. Geen nood: even terugspoelen (de zender stond wel op het juiste kanaal natuurlijk), en terwijl de rest automatisch wordt opgenomen, kijk ik rustig van het begin.

Bovendien is Flexview momenteel drie maand gratis (daarna: 4,95 EUR), al ben ik meteen overgeschaked naar het Standard Pack dat Telenet sinds kort aanbiedt. ExpressNet + FreePhone + Flexview (ofte: internet, telefonie en digitale televisie) voor de ronde prijs van 50 EUR per maand (18,80 EUR per maand voordeel). Voor internet en telefonie alleen, betaalden we al meer dan dat, nu dus minder én we krijgen er nog eens Flexview gratis bovenop. Een mooie deal.

(Met dank aan Claus Kritsel, die het een tijdje geleden al had over de toen mysterieuze telenet triple play.)

9 gedachtes over “een groot gemak”

 1. Wij hebben thuis Belgacom Digitale TV. Maar als ik het zo hoor, is Telenet momenteel wel beter op vlak van digitale TV. Flexview lijkt mij

 2. Wij hebben momenteel internet bij Telenet, en dat kost al even veel dan dat standard pack. Zeker overschakelen dus, als we ons happy time (of iets in die aard) abonnement bij belgacom hebben opgezegd.

  Je hebt dus wel eenmalig die digibox moeten kopen voor 299 euro?

 3. Bij Belgacom huren we onze decoder. Binnenkort komt er trouwens eentje bij Belgacom die ervoor zorgt dat je digitale TV op meerdere TV’s kunt bekijken.

 4. Hier en daar meen ik een trekje van Koen Wauters te bespeuren 😀

  We hebben ook Telenet internet en Freephone maar ik moet dringend die packs eens bekijken, me dunkt.
  (Hun link marcheert trouwens niet!)

  Soit, ik moet hier thuis nog altijd een goed woordje doen voor het digitale tv-tijdperk. Ondanks al de reclame met oudere mensen e.d. hebben ze nog altijd schrik dat ze er niks van gaan snappen…
  Zeer spijtig vind ik dat, maar ja.

 5. Ik heb niet gewacht op de digicorder, en zit nu dus met een digibox. Ook al omdat ik kort daarvoor al een dvd-recorder (met harddisk) gekocht had. Ik ben ‘redelijk’ tevreden, alhoewel er toch nog veel kinderziekten zijn, en het gebruiksgemak nog niet is wat het zou moeten zijn. Het standard-pack heb ik mij ook genomen, zonder flexview, wel met de Freephone 24-optie. Met het geld dat ik nu (hopelijk) kan sparen ben ik van plan om er binnenkort een extra zenderpakket bij te nemen. Ik wacht alleen nog af wat er gaat gebeuren met de Franse zenders FR4 en FR5 (nog gratis tot eind 2006).
  Als je eens wil nalezen hoe er op Telenet gesakkerd wordt kan je eens klikken naar de volgende site:
  http://pub.telenet.be/forum/viewforum.php?f=25&sid=28efe8021718c58cb0fddf4092441994

 6. Flexview alternatief voor Belgacom TV zou er half november aankomen, en zou veeeeeeeeeel minder bugs bevatten als die Telenet brol.

 7. Dat zogenaamd veeeeeeeeeeel beter alternatief is “ComfortView” zeker? Laat me niet lachen. Niet alleen moet je er voor betalen om er gebruik van te maken. Tegelijk naar iets kijken is er niets bij, laat staan 2 programma’s tegelijk opnemen, wat bij Telenet al een tijdje kan.
  Belgacom is gewoon een dikke amateur qua digitale televisie en loopt technisch en kwalitatief heel erg achter op Telenet.

Reacties zijn gesloten.