zomerfilms en -bootjes

Het is niet geheel meer voor mijn leeftijd, zo ganse (week)dagen uitzitten. Het viel nochtans mee, gisteren. Eerst bij Pascaline in de Martino (pizza Martino voor haar en een cheese-egg voor hem), en daarna opnieuw naar de Vooruit afgezakt (of opgeklimd) voor Lila dit ça. (Om ergens 1 uur waren we thuis.)

Niet zo onder de indruk van de film, iedereen die ook maar het greinste beetje ervaring heeft met prille liefde had het scenario meteen volledig door. Maar goed, ik denk dat het qua geëngageerde en stichtende film voor de cliché nietsuitvoerende banlieu-jeugd waarin niet alleen rotte maar ook één goede appel verborgen zit, kan tellen. “Uw afkomst bepaalt niet wie gij zijt”, schreeuwt de pellicule naar u toe. En “geloof nooit de vrouw die u verleidt”, maar dat is ietwat complexer en vraagt enige uitleg waarvoor ik nu geen tijd meer heb.

Want vandaag vindt u mij ergens bij onze noorderburen, een uur of zo voorbij Roosendaal, op een bootje op een of andere rivier, alwaar ik iets ga doen van networking. En ronddobberen op het water. (Of is dat hetzelfde?)

3 gedachtes over “zomerfilms en -bootjes”

 1. ik vond het boek wel mooi. of – op een ietwat sentimentele of geëngageerde manier – relevant, ondanks de hele hype.
  en de film is redelijk trouw aan het boek…
  (maar vermijd de opvolger)

 2. http://www.digg.be/movie.php?id=1016

  voor een positieve recensie waar ik mij wel in kan vinden.
  maar idd mss zijn wij al wat te oud en dan ben jij nog ouder dan mij haha!

  toch von dik het een redelijke film achteraf gezien, zoalgn ik me niet vergaap op het nogal voorspelbare ervan…

 3. ps: zorg dat je je droog brood met glaasje karnemelk in holland niet zelf moet betalen hé 😉

Reacties zijn gesloten.