PictureSync

Onlangs nog had iemand mij gevraagd welk programma ik gebruikte om mijn foto’s te uploaden. Normaal gezien gebruik ik FTP of de upload interfaces van WP of Flickr. Dat werkt zonder problemen, behalve dan dat er ’s avonds nog wel eens vertraging of storing durft op te zitten, daar bij Flickr.

Een paar dagen geleden ben ik op PictureSync gestoten; The missing link in your photography. Het is een gratis mac programma (sorry windowsgebruikers), en het ziet er op het eerste gezicht fantastisch uit. Ik verricht geen grafisch werk meer op de mac sinds de PowerBook uit huis is verdwenen en de G4 uit 1999 vooral als fileserver dienst doet. Niettemin heb ik het programma geprobeerd, en als ik terug naar Mac overschakel (hopelijk ten laatste deze zomer), is de kans niet gering dat het deel gaat uitmaken van mijn standaard toolset.

PictureSync werkt met de meeste on-line fotodiensten, en met FTP. Indien je je foto’s met iPhoto, Aperture of iView MediaPro (of andere IPTC-ondersteunende programma’s) catalogeert, kan het de metadata uit die programma’s halen om mee te sturen naar bvb Flickr (inclusief tags etc.).

Een aanrader!

3 gedachtes over “PictureSync”

  1. Mooi, maar enkel handig als je lokaal data hebt zitten linken aan je beelden (keywords, descriptions). Toch goed dat het er is, dat kan ik me inbeelden.

  2. Dat ga ik mij direct aanschaffen. Alleen nog eens bestuderen hoe het samenwerkt met iView Media. De conversie lijkt beter te lukken dan met het oplaadprogramma van Flickr (op het eerste zicht) Er zou dit jaar ook een Windows-versie uitkomen, daarmee is iedereen blij.

Reacties zijn gesloten.