ontkenning

(En dan houden we ermee op voor vandaag.)

Wie op tijd en stond mijn weblog leest, kan de indruk krijgen dat ik nogal veel (negatieve) kritiek geef. Ik geen inderdaad eerder aan- dan opmerkingen, maar ik denk niet dat ik mij al te veel aan negativisme bezondig.

Vooral ‘de krant’ lijkt het de laatste tijd meer en meer te moeten ontgelden. Om maar even aan te tonen dat ik eigenlijk best ook tevreden ben met wat er te lezen valt (in pakweg DS –voor DM moet ik wachten op de zaken die Tessa naar mij laat doorsijpelen; ik ga heus geen twee kranten van voor tot achter lezen), geef ik een aantal artikels die vandaag beslist de moeite van het lezen waard zijn. (Geen PDFjes, te zijner tijd een krant kopen doet ook eens deugd).

 • Het voorpagina-artikel over Sabena
 • De berichtgeving over de autopsiewetgeving
 • De serie over verslaving (vandaag: Internetverslaving)
 • De heropening van het MomA
 • De BTW op Band Aid
 • Het Eerste Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal
 • Het interview met Claude Chabrol en de recensie van La Demoiselle d’honeur
  Ik ben het volledig eens met: Ja, films zoals La demoiselle d’honneur werden veertig jaar geleden ook al gedraaid. Maar nee, dit is geen ouderwetse film. Noem het veeleer tijdloze kwaliteit. en ook La demoiselle d’honneur is geen Chabrol grand cru. Daarvoor is het verhaal niet origineel genoeg. Maar een stukje intelligent en stijlvol escapisme blijft het wel.

En dan heb ik maar lukraak een paar pagina’s opengeslaan.

(Hola, en ze spelen net mijn lijflied op radio1: Perfect –Fairground Attraction. Hmmm eens op de iTunes Music Store kijken. Daar heb ik nog wel een euro voor over.)

Een gedachte over “ontkenning”

 1. Ik ben een liefhebber van De Standaard. Ik lees de krant meestal online (zo nu en dan koop ik ook nog eens een ‘echte’ krant). Ik vind het echter wel spijtig dat DS geen speciale studentenkortingen heeft voor de onlinekrant. Voor een student is zo’n online abonnement immers duur (naar mijn mening toch).

  Maar ze hebben wel de beste website. 😉

Reageren niet meer mogelijk.