iPod test

Ondertussen is Tessa thuis gekomen, en heb ik haar (eigenlijk mijn) iPod afgepakt. Ik had hem nog maar ingeplugged en yes aangeklikt op de vraag of ik de muziek uit mijn library wou copiëren en de aanwezige muziek op de iPod wou wissen (het was allemaal in het Engels, maar ik herinner mij de exacte bewoordingen niet meer —so sue me), toen ik van gedacht veranderde. Te laat natuurlijk, en dus probeerde ik het maar op de grove manier: door de FireWire kabel uit de computer te trekken. Oeps.

Toen ik de iPod terug inplugde, wou hij niet mounten op de desktop. Bof: google to the rescue, en hopsa: iPod doesn’t appear in iTunes or on my Mac desktop.

If you reformatted iPod’s hard disk, or if something has damaged or altered the disk’s format, iTunes or the Finder may not recognize iPod. The solution is to restore iPod.

Met daaronder:

Warning: The restore process cannot be undone. All of your songs and files will be deleted. Always make a backup of your important data.

Niet getreurd, ik had immers mijn geripte CDs nog niet van mijn ‘harde schijf’ gewist. En als bijkomen voordeel, kon ik nu immers doen alsof dit een eerste connectie van een nieuwe iPod was.

De ipod connecteren, en iTunes opgestarten. Ik kreeg al meteen de vraag of ik een iPod update wou installeren: gewoon yes aanklikken, uitpluggen wanneer gevraagd, en opnieuw inpluggen, en gedaan.

Terug iTunes, en daar kreeg ik nu de iPod Setup Assistant voorgeschoteld. Een naam ingeven (iTess –ik weet het, soms kan ik heel origineel uit de hoek komen), en opgelet: daaronder staat heel duidelijk (default aangevinkt):

Automatically update songs on my iPod
iTunes can automatically update your iPod to mirror its music library and playlists each time you connect it to this mac.

Ja makker, duidelijker kan het er toch maar moeilijk staan. De Californische nerd die in zeven jaar geen vrouw heeft gezien heeft er duidelijk toch iets beter over nagedacht dan eerst werd verondersteld.

Dan kreeg ik de optie de iPod bij Apple te registreren (nee dank u), and that’s it. Vervolgens begon de synchronisatie (ok, ok mirroring), die na drie liedjes (mijn drie iTunes Music Store aangekochte songs) stopte. Mijn 1stGen iPod ondersteunt immers geen Apple Lossless muziek. En, jawel, alle muziek in mijn library op deze computer is lossless.

Niet getreurd, kan ik meteen eens testen wat er gebeurt als ik de iPod aan een andere library probeer te hangen. Fast user switching naar Tessa’s account, iTunes starten, en iPod inpluggen. Neen antwoorden op de vraag of ik de iPod me deze library wil registreren, en dus mirror-en, en dan naar de iTunes preferences.

De iPod tab, en daar selecteer ik Manually manage songs and playlist –waarop ik een waarschuwing krijg dat ik dan vanaf nu de iPod manueel zal mouten unmounten. En voila, de iPod verschijnt opnieuw in iTunes, de (drie) gemirrorde tunes van mijn library staan erin (DRM muziekjes BTW), en ik kan gewoon de liedjes uit Tessa’s library naar de iPod slepen. (En ja, nu kan ik ze dus ook van de HD wissen zonder dat ze daarom van de iPod verdwijnen.)

De laatste test: de iPod unmounten, Tessa uitloggen, en opnieuw in mijn eigen account inloggen. iTunes starten, en de iPod connecteren. En wat denkt ge? Er wordt zelfs niet gevraagd of ik wil mirroren: de iPod mount meteen, de configuratie werd automatisch gewijzigd naar manual. (In de preferences kan ik natuurlijk wel weer de Automatically update… aanzetten, maar dan ben ik Tessa’s liedjes wel weer kwijt.)

Conclusie: wel, trek ze zelf maar. Ik heb nu echt wel genoeg geschreven voor vandaag.

17 gedachtes over “iPod test”

 1. Ik trek mijn conclusie: ge zijt een charel: de voorbije dagen hebt ge de (voor mij toch) meest ingewikkelde dingen gedaan om uw weblog aan te passen (en met goed resultaat) en dan trekt ge stomweg de firewire uit tijdens het wegschrijven van gegevens. Begrijp dat maar. Al een geluk dat het nog goed gekomen is.

 2. Hallo
  Ik heb geen idee hoe ik liedjes van me ipod moet wissen.. ik download nu liedjes via limewire maar kan het ook niet via I-tunes?
  Ik hoop dat ik een antwoord mag hebbe want ik heb egt geen idee hoe ik ze moet wissen en al helemaal niet het downloaden bij I-tunes (als dat kan dan)
  Groetjes, steffie

 3. Hallo, Steffie

  ik heb een iPod 5Gen with video (30GB)
  ik zou hem echt niet meer kunnen missen.

  downloaden bij iTunes music store kost geld 0.99 euro per song en 6.99 per album. Het is wel legaal in tegenstelling tot limewire. Je hebt wel alle info en ook de albumhoes die dan wordt getoond op je iPod, dat is enorm mooi.

  Liedjes van de iPod wissen kan niet. Als je songs wist in iTunes zullen de gewiste songs ook niet meer op de iPod staan. Het is dus gewoon een exacte kopie van je iTunes bibliotheek.

 4. Hey slimme mensen,

  Ik heb dus een groot probleem. Mijn PC is gecrasht geweest en dus ben ik al men muziek verloren. Ik heb ondertussen een nieuwe pc en ik wil nieuwe nummers op mijn ipod zetten..MAAR .. als ik dit doe zullen al men liedjes die al op mijn oude ipod staan, verwijderd worden. De oplossing hiervoor is mijn muziek van mijn ipod naar de bibliotheek te zetten. MAAR hoe moet dat? Hoe zet je de muziek op je ipod op je pc? Als iemand dit weet antwoord dan alsjeblieft zo snel mogelijk!

  Groetjes, Lise

 5. Dus eerst moet je de liedejes inporteren door op ‘bestand’ ofzo te klikken helemaaal links boven Itunes, dan selecteer je ‘muziek inporteren’ dan inporteer je je liekes ( je kan ze zoeken door … ge zukt wel zien hoe :):):) ) Nu kan zijn dat de Itunes wat liedjes converteert 🙁 w8 tot da klaar is) dan als alles klaar is zie je als je geimporteerde liedjes in de Itunes staan. DAN hou je CTRL toets ingedrukt en selecteer de liedjes da ge wil. NU worden ze blau gekleurd! SLEEP als dit geselecteerde liekes naar Je IPOD: ( das dus de icoontje van de Ipod dat je krijgt als je je Ipod in pluged.) (DUS NOGIS::: 🙂 gwn gesecteerde liedjes slepen naar je ipod icoontje en nu w8en tot da die klaar is met updaten en KLAAAAAAAAAAAAR!!
  Khoot dat het werkt:) want khad dit gedaan mr 3 jaar geleden ofzo!!
  SUCCES

  DAVID

  ARMENIA 4 EVER

  Jan Hayastan

 6. aja lisa ik zal ni meer trg komen naar dit site:d:d:d srry :$
  kwam gwn per ongeluk langs en dacht om u te helpen. Nomaaaaals SUCCES

  David

  ARMENIA 4 LIFE!!!

 7. hallo lisa,

  Je kan inderdaad niet je liedjes van je ipod verwijderen terwijl ze nog in je i-tunes staan.
  Eigenlijk kan je dit wel. Je mag je ipod niet synchroniseren. Dwz. alle liedjes die op je ipod staan zijn niet dezelfde als in je itunes bibliotheek. de liedjes staan op je ipod vast. Je kan dan de liedjes van je pc verwijderen. zo heb je meer space op je hdd van je pc;)

  Nadeel is wel, wanneer je pc crasht, dat je al je liedjes kwijt bent.
  Kan iemand mij daar me helpen?

 8. Ik krijg geen icoontje als ik mijn ipod inplug, maar heb wel liedejs staan in itunes, deze staan alleen niet op mijn ipod, hoe moet dat

 9. hoi, ik ben ook voor het eerst bezig met het laden van liedjes op ipod maar ik vind het echt verschrikkelijk! Het is al lastig om de techniek te snappen en nu word er ook nog onduidelijk gecommuniceerd. De gemiddelde leek snapt hier dus echt niks van!

  Ik heb meer aan jip en janneke taal in het systeem dan dat het zo onduidelijk blijft. Ik zie ook aan alle reacties op google dat veel mensen hier problemen mee hebben. En ok het zijn meer meiden die reageren en mannen die antwoorden (als ik het goed heb) maar speel hier op in!

  Ik adviseer Apple dus om voortaan in jip en janneke taal te communiceren. Meer in termen van:

  Buttons met:
  – kopieer hier je nummers van de pc naar ipod
  – kopieer hier je liedjes van ipod naar pc (of kon dit nou niet??)
  – selecteer hier nummers die blijven staan op de ipod
  – voeg hier nieuwe liedjes toe

  Zo moeilijk is dat toch niet???? Het enige wat we allemaal willen is muziek van de computer op de ipod zetten! En liefst ook andersom omdat je dan je muziekarchief kunt bijhouden en eventueel uitwisselen.

  Klantgericht communiceren heet dit.
  Groetjes Vera.

 10. hoi
  weet iemand hoe je liedjes van
  lime wire op je ipod kan zetten?
  bij mij lukt het niet ik heb een ipod nano
  michelle

 11. Hoi.
  kan ik AUB in details krijgen hoe ik music moet wissen uit mijn IPOD.
  Heb zo veel geprobeerd maar lukt niet.
  Groetjes:Maritha
  Dank u.

 12. Hey mensjes !

  wel ik heb HEEEL LANG gesukkeld om mijn liedjes van mijn ipod NAAR pc te doen, ik heb daarvoor een programma (betalend) ImTOO ipod computer transfer die mogelijk maakt om alles ( photos videos muziek … ) van je ipod naar jouw pc te kopieren !

  =D ahaha ! + liedjes op ipod doen? -> naamliedje.mp3 ( rechterklik) openen met -> iTunes ( ik heb da als standaard programma ) en dan sleep je die liedje gewoon naar uw ipod !

  en helaas gaat het niet om liejdes van uw ipod naar pc te zetten ( zonder die programma ) want apple is slim genoeg =D ze weten dat je anders uw ipod bij uw vriende kunt steken en al uw ( zogezegt aangekochte liejdes ) kunt kopieren op hun computer/mac ! dus, daarom worden die ( aangekochte ) liedjes alleen gekopieerd op uw ituneslibrary en niet op uw pc =D dan kunde ze niet doorsturen enzo ;O !

  ma met die imtoo dingske 😀 WEELLLLLL !!!

  haha mss leg ik da onduidelijk uit maar ik ben moe en ik moet gaan slapen !

  hopelijk heb ik jullie kunnen helpen!!

  + ik kan niet zonder mijn ipod touch 2gen. =D hahaha !
  have a nice life with ya’ iPod ;P

  Sergi .

Reacties zijn gesloten.