Volume2

Vorige week in Sonic Boom kocht ik Volume 2 van She & Him. Op Volume 1 stond de beste cover van I Should Have Known Better ooit (schreef ik vorig jaar); op Volume 2 is het alweer van dat, met Gonna Get Along Without Ya Now –niet uit mijn kop te krijgen (maar zoek er verder maar niets achter).

Seattle, USA 2010

She & Him zijn Zooey Deschanel & M. Ward (foto: Sam Jones). Deschanel is (o.a.) de actrice uit de film (Bridge to Terabithia) waar mijn twee tsjiepmuilen naar zaten te kijken, en tevens de zus van de actrice die Tempe speelt (Dr. Temperance ‘Bones‘ Brennan).

Gonna Get Along Without Ya Now (links gaan telkens naar het relevante youtube filmpje, chronologie komt van wikipedia) werd voor het eerst opgenomen door Teresa Brewer in 1952. De versie klinkt echter pas zoals we ze nu kennen in de opname van 1956 door Patience & Prudence, maar wordt vooral gepopulariseerd in 1964 door Skeeter Davis en –in mindere mate– door Tracey Dey. De versie waarin de meesten onder ons het zullen kennen is evenwel de disco hit van Viola Wills (hier nog snel ingeleid door Bart Peeters):

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zX4SqnCLwiA&hl=en_US&fs=1&]

Maar nu is er de nieuwe van She & Him. En dan mag er (voorlopig) geen videoclip van zijn, deze versie is met stip de beste.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hbV6YUreJk0&hl=en_US&fs=1&]

(Er is ook nog deze live versie voor BBC Radio 6).

2 gedachtes over “Volume2”

  1. O! Ik ben ook gek van die cd! Eigenlijk van alles waar M. Ward is bij betrokken. Die Monsters of Folk CD is ook subliem. En Zooey speelt ook mee in The Hitchhikers Guide to the Galaxy!

Reacties zijn gesloten.