Volumineus

Seattle, USA 2010

Waar ik telkens weer aan moet wennen, zijn aan de volumes waarin alles hier verkrijgbaar is. Een plastic fles van 1 gallon melk (3,7 liter dankuwel) of, als het echt niet anders kan (u ziet de drogist al zuchten), een karton van een halve gallon; shampoo in flessen van 40 fl oz (iets meer dan een liter); en water in bidons van 2,5 gallon (bijna 10 liter).

Uit eten is bijna vanzelfsprekend net zo copieus, al bekijken ze u gelukkig niet alsof ge een vrekkerige Hollander zijt als ge uw bord wilt sharen met een tafelgenoot, of als ge na de maaltijd de rest mee naar huis neemt. Dat hoeft zelfs niet in een doggybag, ze hebben daar allerlei recipienten voor –sommigen hebben zelfs steeds een tupperware pot mee in de wagen.

Henri deed vanochtend helemaal mee met de volumineuze trend. Ik was vertrokken met een normale kom voor zijn ontbijtgranen, waarin achtereenvolgens een banaan, een stuk of wat frambozen, en een viertal aardbeien gesneden werden. En toen zat de kom overvol, en moesten er nog ontbijtvlokken en melk bij. Dus heb ik de kom maar een maatje groter genomen. Hij zag het helemaal zitten. Smakelijk.