Vista. *zucht*

Ach, ik was zo content dat ik van die Windows toestanden af was geraakt. Maar nu blijkt dat één van de twee windows computers hier niet op internet geraakt, meer bepaald de Vaio met Windows Vista Business 32 bit (de naam alleen al). Uiteindelijk kon ik het niet meer aanzien dat die computer hier in ongebruik lag, dus heb ik mij deze voormiddag maar bezig gehouden met het ding online te krijgen.

Om daar vervolgens grandioos in te falen.

“Unidentified network”, “identifying network”, “local access only” zijn de sleutelbegrippen die het problem omschrijven. Dat en “Windows Vista” natuurlijk, het meest afgrijselijke systeem dat de mannen uit Redmond (een steenworp hier vandaan) de pc gebruikers hebben opgedrongen. Hoe kan ik hier XP op installeren, was de eerste vraag die ik mij stelde toen we die Vista in huis haalden –bleek dat zulks niet mogelijk was.

Ondertussen hoor ik dat ze aan Windows 7 zitten, maar dat is mijn probleem niet. Heel dat operating systeem is mijn probleem niet. Ik heb een computer, ik wil op het internet. Als eindgebruiker, niet als hobby-computer-wizard-nerd.

2 gedachtes over “Vista. *zucht*”

  1. Vista staat er om bekend dat het op een begeven moment allemaal rare fouten gaat aangeven. Wat je kan proberen is de key vernieuwen.

Reacties zijn gesloten.