Waardeloos

Belg bezit gemiddeld 159.000 euro, zo kopte De Morgen dit weekend niet alleen haar katern De Financiële Morgen, maar ook op de voorpagina van de krant had de redactie een rood vakje voorzien met daarin die informatie. Non-informatie, kan u gerust stellen.

159.000 euro gemiddeld, dat is immers volgens de krant, 802,5 miljard euro ‘geld’ plus 901 miljard euro onroerend goed, gedeeld door een bevolking van 10,7 miljoen. Als uw vermogen beduidend lager uitkomt, vermeldt de krant er in het artikel nog bij, dan hoeft u zich niet meteen zorgen te maken. De statistieken geven niet aan hoe de rijkdom over de bevolking verdeeld is.

Duh. Double-duh. Lies, damned lies and statistics gaat hier zelfs niet op. Er zit geen enkele waarde in deze bewering. Niets. Nada. Noppes. Het cijfer beantwoordt aan geen enkele realiteit. Om het in perspectief te plaatsen, is deze kop even waardevol als Is prins Laurent dan toch de papa van Clément? (Ja, ik ben dat voorbeeld speciaal voor u gaan zoeken.)

3 gedachtes over “Waardeloos”

  1. Lees jij nog DM? *Zet grote ogen op* Allez, als we Tim Fernand v/d M (een overbuur van me, en een buurtbewonder van ons) mogen geloven dan schrijven ze dat hele blad tegenwoordig vol met 3 man en een paardenkop, dat dit gevolgen heeft voor de kwaliteit stelt zich niet in vraag dacht ik zo. Ik ben sinds een maand of 3 helemaal gestopt met die krant te kopen.

  2. Waar zijn mijn centen dan ??? Ik woon al 10 jaar in Zweden nu, en heb sinds 2 jaar geen Belgische bankrekening meer.

    Of worden ex-pats buiten beschouwing gelaten ?

  3. Ik had bij dat artikel ook mijn bedenkingen. Zelfs al zou dat gemiddelde kloppen, het zou nog steeds de ballen vertellen. De week voordien stond er nog dat 1/8 gezinnen onder de armoedegrens leeft. Ondanks dat gemiddelde.

Reacties zijn gesloten.