Godiva

Normaal gezien zat ik nu in Brussel, ergens in de fabriek van Godiva waar ik met vier andere bloggers zou worden rondgeleid. De chocolade workshop is al afgewerkt, en zo meteen begint de privérondleiding in het –voor het publiek gesloten– Chocoloademuseum van Brussel. Achteraf is er een persconferentie bij Godiva Sablon, met Axelle Red, dankuwel alstublieft.

In plaats daarvan lig ik hier mijn virussen, bacillen en andere bacteriën tot mijzelf te houden. Want zeg nu zelf, ik kan juffrouw Red –zeg maar Axelle, hoor ik haar al in mijn oor fluisteren– toch moeilijk met de Mexicaanse griep opzadelen. Zelfs als die griep een banalere luchtweginfectie zou blijken.

Een fantastisch schilderij van Lady Godiva door John Collier

Ach, ik zal mij nog even aan Lady Godiva zelf vergapen dan. In de versie van John Collier als dat mag, met evenzeer van dat weelderig mooi rood haar.

Het schilderij hangt in the Herbert Art Gallery and Museum, Coventry, achter glas en met een luxueus kader errond.

5 gedachtes over “Godiva”

 1. Wel heel spijtig natuurlijk – maar toch wel beter om die beestjes voor uzelf te houden.
  Sinds mijn zoontje na een ‘banale’ griep een virale longontsteking heeft gekregen (is ook nog een astma kindje), krijg ik er een slecht gevoel bij als mensen lachen met die mexicaanse griep. Brrr.

 2. En je mocht de invitatie niet doorspelen aan een hulplijn?

  Btw, door wie werd dit georganiseerd / werd je gecontacteerd? (professionele interesse)

 3. Dag Bruno ,ik (ilse wilmots ,chef chocolatier van Godiva)wil je alvast bedanken voor je thuisblijven want als dat beestje(ook al is het geen MG) in ons bedrijf zou rondgaan …..!Ik hoop dat je snel terug beter wordt en dat je via de andere bloggers (ze waren trouwens allemaal super!)toch wat kan mee genieten van hun Godiva avontuur.
  Groeten ,ilse

 4. Ik kan je alvast zeggen dat je iets gemist hebt. De workshop, de fabriekstour enzo, het was allemaal super. Axelle Red blijkt een toffe madam te zijn, net als de dames van Godiva trouwens.

  Mocht het je interesseren, ergens deze middag zal ik er alvast een kleine post van op Coolinary zetten. Je kan er vervolgens ook een door Axelle Red gesigneerde ballotin (500 gr) chocolaatjes winnen.

 5. @Lieve: inderdaad!

  @Ilse: bedankt voor deze hartverwarmende reactie. Ik kon het besmettingsgevaar uiteindelijk toch niet rijmen met mijn principes. Blij dat je er ook zo over denkt.

  @Sid: ik ga meteen kijken!

Reacties zijn gesloten.