12 gedachtes over “Van Gent Jazz tot in de gazet”

 1. Het kleine D.R. naast de foto is normaal ‘droit registrés’, meestal een aanduiding dat het medium van b.v. de organisator toestemming gekregen heeft of toegang tot een document. Zoniet is naamvermelding (en vergoeding) nodig. Het gaat hier tenslotte ook niet om een klein, sympatiek, marginaal blaadje maar éénvan de grote gazetten van dit land. Een die zich daarenboven graag op de borst klopt voor normen en waarden ;-). Wel een goede foto, uiteraard.

 2. In jouw plaats onderzocht ik toch kort even de piste van peterc hierboven. Indien LLB niemand om toelating heeft gevraagd, gaan ze serieus over de schreef.

  Het is niet alleen een kwestie van auteursrechten edm, maar in mijn ogen toch wel een beetje elementaire beleefdheid dat je toestemming vraagt om iemands werk te gebruiken. Of naamsvermelding en vergoeding nodig zijn, hangt volledig van jou af.

 3. Er is geen enkel probleem met het gebruik van de foto. Ik was officiële festivalfotograaf, en daardoor kunnen mijn foto’s (die o.a. op het persgedeelte van de festivalsite site staan) voor verslaggeving over Gent Jazz probleemloos worden gebruikt. Deze foto heb ik hen ten andere –op verzoek– zelf doorgestuurd.

  Maar het was gewoon mooi geweest als er i.p.v. “D.R.” had gestaan “D.R. — photo Bruno Bollaert” bijvoorbeeld. Want het blijft wel mijn foto natuurlijk.

 4. Dan is dat misschien wel een beetje in tegenstelling met je licentiemodel die je gebruikt op flickr, waar die foto *ook* is verschenen, neen?

 5. Nee, niet echt. Het licentiemodel dat ik gebruik op flickr is het algemene model waaronder ik mijn foto’s ’tentoonstel’. De foto’s van Gent Jazz worden ook op een andere manier (en onder specifieke voorwaarden) ter beschikking gesteld. De foto’s op flickr mogen worden gebruikt onder Attribution-NonCommercial-NoDerivs; voor wat daarbuiten valt –zoals in het geval hierboven– gelden andere voorwaarden. Logisch toch?

 6. Nee, dan doet Knack het veel correcter, met je mooie foto van Nathalie Lorriers… Waar staat de “GF” voor, die ze voor je naam hebben gezet?

 7. “Geen Foto”, naar analogie met “ceci n’est pas une pipe” –of is dat te surrealistisch? Trouwens, in welke Knack?

 8. 39e jaargang, nr. 31 (van 29 juli tot 4 aug 2009). Ge kunt niet missen: op de cover een grijnzende en saluerende aap die u onmiddellijk herkent als de premier van Italie. Ik hou ‘m wel bij als je hem niet meer vindt bij de krantenboer.

  De foto zelf staat op pagina 49. Langs de Knack website ben ik ook even langsgeweest, en eigenaardig genoeg wordt daar een foto aan “Jos Knaepen” toegewezen waarvan de gedrukte versie een uitsnit lijkt.

  Met excuses, overigens, voor de insouciance in mijn vorige reactie, want ze heet uiteraard “Loriers”. Komt ervan, twee zonovergoten weken in de Provence, dan laat een mens ras veel te kwistig zijn Franse r rollen…

 9. Bedankt. Mijn moeder heeft een abonnement op Knack, dus ik zal bij haar eens gaan piepen. En ik ben net eens op de site gaan piepen, en die foto’s zijn wel degelijk van mij en niet van Jos (een wreed sympathiek man overigens, Jos).

Reacties zijn gesloten.