doka

Onder het motto put your money where your mouth is heb ik mij zaterdag ingeschreven voor een cursus ‘donkere kamertechnieken’ bij Focilux.

Bij de cursus DoKa wordt naast technische ondersteuning de inhoudelijke begeleiding een van de belangrijkste onderdelen. Op basis van de zelfgemaakte foto’s, het eigen onderzoek en enkele opdrachten, wordt gewerkt aan een verdieping van het eigen werk. Aan de hand van wekelijkse werkbesprekingen wordt de voortgang gestimuleerd. De (zeer ervaren) docent leert u niet alleen de techniek onder de knie te krijgen, maar leert u ook kijken. Hij zal u persoonlijk begeleiden, en bijsturen met professionele commentaar. Zo leert u spelenderwijs hoe u uw meesterwerk kunt afdrukken.

Over dat meesterwerk maak ik me geen illusies, maar het was ook de verscheidenheid die me aansprak in de cursus. Het gaat niet alleen over de doka, maar ook de fotografische basisprincipes worden (nog) eens uitgelegd.

(Bovendien vindt de cursus plaats op zaterdagvoormiddag, telkens van 9u30 tot 12u30, waardoor ik mijn wekelijkse fnac uitgaven 5 weken tot een uiterst minimum ga (moeten) beperken.)

Ik ben benieuwd.