bush is zot

Te gek om los te lopen.

(Wegens een klein beetje ziek lig ik nog effekens in mijn bed, de krant van vandaag door te nemen. Geen nood, straks ga ik werken, dus ge moet niet bevreesd zijn een ganse dag gezaag te aanhoren. Hoewel. Sinds wanneer heeft het werk mij al tegengehouden…)

Te gek om lost te lopen: President George Bush heeft het Congres gisteren gevraagd een verbod op het homohuwelijk in te schrijven in de Amerikaanse grondwet.

Op te nemen in de grondwet?!?! Waarom niet meteen homo’s uit hun burgerrechten ontzetten. Ze kunnen ze misschien deporteren? Maar ja, Bush, is dat niet diezelfde mens die voorstander van de Muur van Israël is? Dezelfde die oorlog is gaan voeren in Irak onder het mom massavernietigingswapens te vernietigen? Dezelfde die tegen Kyoto is, en global warming ontkent?

Het begon toen het hooggerechtshof van Massachusetts oordeelde dat het verbod op het homohuwelijk in die staat ongrondwettelijk is. Dat kan in mei uitmonden in de eerste huwelijksceremonies. In San Francisco trouwde de burgemeester de voorbije dagen 3.200 homo’s en lesbiennes.

De zaak is dus dringend, oordeelde de president, temeer omdat ‘het grondwettelijk proces tijd vergt’. Bush wil voorkomen dat enkele rechters en plaatselijke overheden de definitie van ‘de meest duurzame menselijke instelling voor altijd wijzigen’.

Duurzame instelling? Het huwelijk? In Amerika?

(bron: DS 2004/02/25)