spring cleaning

Nu het weer duidelijk (?!) beter begint te worden (had ik dat al niet eens geprobeerd ?), en een beetje onder invloed van de PMA, begint de fotograaf in mij uit zijn winterslaap te ontwaken. Ik heb vanochtend net mijn tweede filmrolletje van 2004 op mijn camera gestoken, en meteen wat nacht- (of eerder vroege ochtend-) foto’s gemaakt (op de parking van het Shell tankstation in Wetteren).

Voorlopig geen digitale camera dus (afwachten wat Cosina/Epson gaat brengen).

Edoch, ik ga mij eindelijk aan de contructie van een doka wagen. Een van de beperkingen van film is dat het lang duurt voor je je resultaten te zien krijgt, vooral met zwart/wit (duurt meestal een week, tenzij je met C-41 schiet, zoals Kodak TCN), vergrotingen zijn een pain, vooral als je dan nog eens wilt croppen, en nabestellingen, goh, ik haat nabestellingen.

(Al hebben we wel een fotolab dat heel bevredigende resultaten geeft voor standaard ontwikkelen en proof printing.)

Maar goed, we hebben ergens nog wel een kelderkamer die niet wordt gebruikt, en die bij deze in beslag wordt genomen voor voornoemde doka-activiteiten. Op het nachtkastje ligt (alweer) The New Darkroom Handbook: A Complete Guide to the Best Design, Construction, and Equipment; en de DIY werken zijn gepland voor tijdens de paasvakantie (een week verlof). Als gevolg ben ik nu ook officieel op zoek naar een vergoter (tweedhands) en ander doka-materiaal.

Ah. De lente (…schreef hij, terwijl boven Brussel donkere wolken samenpakten).