Meer vrouwen!

Schrijft Tim F. Van der Mensbrugghe, zopas ontslagen bij De Morgen, gisteren op zijn weblog:

Een kleine telling leert ons dat er op de redactievloer van De Morgen nog exact zeventien vrouwen rondlopen na het opstappen van politiek journaliste Liesbeth Van Impe. Op een totaal van tachtig redactieleden is dat minder dan een vierde. Goed bezig voor een krant die pocht met haar open geest en ruimdenkendheid.

Mja. Daarvoor waren het er natuurlijk ‘slechts’ achttien. Hoeveel Turken werken er overigens? Chinezen? Amerikanen? Gehandicapten? Vrouwen met een snor? Met valse borsten? Met kinderen? En getrouwd? Mannen met blond haar? Met bruin haar? Met grijs haar? Zonder haar? Met een spraakgebrek? Met vier vingers? Zonder ballen aan hun lijf?

5 gedachtes over “Meer vrouwen!”

 1. Hmmmja. Daar zegt u zowat. Er werken bij De Morgen in ieder geval nog tamelijk veel kaalkoppen. Te veel. Als ze dát nu eens gebruikt hadden als criterium bij de ontslagen. Dan had ik nu nog een inkomen. 😉

  Los daarvan: ik zie aan uw foto dat u in mijn buurt woont. Wijs. Het is een mooie buurt met veel rust, met enkele goede bakkerijen en slagerijen en, dankzij de vele tramlijnen, een goede verbinding met de rest van de stad en ook, dit keer dankzij het nabijgelegen Sint-Pietersstation, een goede verbinding met de rest van de wereld.

 2. In mijn bedrijf — een school voor volwassenen — werken er zes (6!) MANNEN op een personeelsbestand van meer dan 60. Dan het kader: directeur is vrouw en alle stafmedwerkers zijn vrouwen.
  En véél erger dan dat: ik lees in alle gazetten dat mannen meer verdienen voor hetzelfde werk maar bij ons is dat dus helemaal niet zo.
  Ik stap naar Straatsburg! naar Leman! naar het OCMW!

 3. Zwijgt, hier is de ratio ongeveer 70/30 (en de mannetjes zijn in de minderheid) – behoorlijk frustrerend, wat ik je brom. Want als de vrouwen één front vormen mag je het wel helemaal vergeten met allerlei mooie plannen. Anderzijds: tegen de tijd dat ze het onder elkaar eens zijn moet je je idee erdoor krijgen, meestal heb je een zee van tijd – ha!

 4. Vrouwen zijn wel 50 procent van de bevolkingsgorp zo ongeveer! Nu er een vrouw de columns op pag 1 heeft overgenomen, las ik ergens, Ze moesten natuurlijk een vrouw nemen… Waarom zegt men dit nu nooit van mannen.

  Wake up guys, vrouwen zijn geen minderheids groep, ps ze lezen trouwens meer dan mannnen. en dat merk je.. ps ik ben ook een man….

 5. Wel, weet ge, het eerste wat ik dacht, toen ik het las, was waarom ze in godsnaam Dewulf hebben buitengesmeten om hem dan te vervangen door iemand anders. (De omschrijving, het principe, de overweging… man/vrouw kwam daar bij mij niet aan te pas.)

  Reorganisatie moeten ze dus al niet inroepen als ontslagreden bij DM, want dan mag die functie niet door iemand anders opnieuw worden ingevuld. Economische redenen (lees: verkoopcijfers) ook al niet, want zelden is er zo luid om de terugkeer van een columnist geroepen als toen Dewulf werd ontslagen.

Reacties zijn gesloten.