semifreddo met framboos

Wie lust geen ijsjes? De Italianen lijken er heer en meester in, met hun zevenentwintighonderd verschillende soorten en smaken: sorbetto, gelato en semifredo. Toen Bill Granger enige afleveringen geleden zonder enige moeite een semifreddo in elkaar flanste (dezelfde aflevering van die kip overigens), kwam het dessert al gauw op mijn te maken lijstje te staan. Het is een ellenlang lijstje ondertussen, ik heb het er nog wel eens over.

Gebaseerd op Bill Grangers recept i voor semifreddo met framboos, pistache en rozenwater.

Benodigdheden

 • 6 eigelen
 • 3 eetlepels honing ii
 • 250 ml opgeklopte slagroom
 • 150 g frambozen iii

Semifreddo met framboos

Zo gemaakt

Klop de slagroom stijf, en zet opzij.

Klop de eigelen en de honing met een elektrische klopper tot een romig en bleek mengsel –dit duurt een tijdje, tot bijna tien minuten.

Meng de slagroom onder het eigeelmengsel.

Neem een brood- of cakevorm, en leg er plastic vershoudfolie in. Schenk het mengsel erin, en plaats het gedurende 1 tot 2 uur in de diepvries, tot het gedeeltelijk bevroren is. Schep er dan de frambozen onder, en plaats terug in de diepvries tot het volledig bevroren is.

Plaats het twintig minuten in de koelkast alvorens uit te storten en op te dienen (snijd de semifreddo in schijfjes).

Semifreddo met framboos

Smakelijk!

 1. Bill Granger gebruikte dus ook nog rozenwater en pistachenoten, maar die had ik niet voorhanden.
 2. Eigenlijk ben ik niet zo zot van honing. Met suiker lukt het net zo goed, en ook met suikervervanger zoals rijststroop moet het volgens mij goed aflopen.
 3. Grangers recept vraagt om verse frambozen, maar ik heb diepvriesframbozen gebruikt.

4 gedachtes over “semifreddo met framboos”

 1. Mmmh, klinkt goed.
  Het valt mij op hoe vaak je recepten de laatste tijd ei bevatten (wellicht omdat ik hier ei-, soja- en melk-loos taart/koek/cake probeer te maken).

 2. Ja inderdaad, ik heb mij nogal op de ei-desserts gesmeten. Maar ik ben altijd benieuwd naar zo’n ei-, soja- en melk-loze bereidingen ook!

Reacties zijn gesloten.