portfolio

Did you bring a portfolio?” is de vraag die ik al een paar keer gekregen hebt als Tessa mij weer introduceert als photographer. Zelf vind ik dat epitheton alsnog ongepast, maar het wordt inderdaad tijd dat ik eens de betere foto’s begin te bundelen. Voor het allemaal in digitale archieven en negative binders verdwijnt (of zoiets).

Vangt u eigenlijk iets aan met uw foto’s? Of smijt u ze op flickr en kijkt u er daarna niet meer naar om? Laat u nog foto’s afdrukken? Of print u ze zelf uit?

13 gedachtes over “portfolio”

 1. Wij slaan de foto’s gewoon op op onze pc, de vader des huizes al ietsje chaotischer dan ikzelf en dan wachten we tot onze pc eens crasht om in paniek te slaan en vast te stellen dat we welgeteld al van 1 maand (de eerste levensmaand) afgeprinte foto’s hebben van onze dochter :/

 2. Momenteel draait het bij mij vooral nog rond ervaring opdoen, maar ik heb wel een selectie van beste foto’s waarvan ik vroeg of laat wel eentje laat afdrukken op doek.

 3. ‘k zou alles op Flickr willen krijgen. Afdrukken doen we te weinig, maar ja, papieren foto’s in mapjes raken even goed niet bekeken als digitale foto’s op pc

 4. Ooit, als ik wat tijd heb…. Ik ga eens een selectie maken om wat digitale af te printen, de analoge negatieven laat ik steeds eenmaal afdrukken. Ik probeer nu zelf soms wat negatieven te scannen met een adapter op een flatbed scanner… Die resultaten vallen wel mee, misschien dat ik ze maar tegelijk laat inscannen terwijl ik ze laat ontwikkelen en afdrukken .
  Ik ga eens een xtra hard disk moeten aanschaffen om een back up te maken. Voor de rest print ik zelf af en toe eens een aantal foto’s (van de kinderen) uit op fotopapier voor tijdelijk op te hangen (met de groei mee 🙂 )

 5. Voorlopig ligt mijn flickr een beetje stil, maar wij (lief en ik) proberen om van elke reis die we maken een album (foto.com) te maken. Tot nu toe is dit telkens gelukt, soms evenwel met enkele maanden vertraging.

  Sinds dit jaar probeer ik mijn foto’s ook op mijn computer een beetje deftiger te archiveren en regelmatig een backup te nemen. Al zou dat systeem nog eens herzien mogen worden…

  Ook voor verbetering vatbaar, dus 🙂

 6. Ik druk veel te weinig af eigenlijk. Zou dat meer moeten doen. Ik probeer alle goede foto’s in collecties te steken in Lightroom. Het betere werk beland op mijn fotoblog en op flickr dingen, waarvan ik denk dat de mensen er iets aan hebben om eens te bezien, maar die hoeven niet noodzakelijk supergoed te zijn.

 7. Redelijk consequent gebruik van Flickr voor werk dat publiek mag.

  Fotoboeken en afdrukken doe ik eigenlijk nooit, maar zou ik aan moeten beginnen. Tijd… Ooit…

 8. voor het moment inscannen van negatieven, in een “raw” folder, selectie maken, opkuisen en dan de beste op mijn blog.
  da’s alles.
  reden? money money money :o)
  maar deze zomer ga ik eens een paar uitvergroten tot A2 of A1 en plexi ervoren om op te hangen (tenzij iemand anders geïnteresseerd is :o)

  en dan ook nog eens via fotobuch een portfolioke maken.

  en dan hopen dat ik eiiiinddddelijkkkkk eens wat verdien met mijn hobby :o) want tot op heden is noppes nul de botten geweest :o)

 9. * Foto’s inkleven : ‘k sta 8 jaar achterop… ‘k Vermoord mijn partner als-ie er nog eentje afdrukt VOOR ik ‘bij ben’…
  * Digitaal : oef-oef; maar ook daar weer; mapjes aanmaken, back-up’s, archiveren (walg, walg walg)
  * EN DAN ZIJN ER NOG : de TWINTIG albums en dito dia-laders die net uit mijn ouderlijk huis komen… WAT MOET IK ER MEE???? Als ik ze weggooi, heb ik het gevoel dat ik mijn jeugd naar het containerpark afvoer…

  Dus luitjes, BEZIN voor je je kinderen later een stevig trauma bezorgt!

 10. Ik laat ze ontwikkelen, zodat ik ze in een album kan bewaren. Zo gaan ze niet verloren in dit digitale tijdperk.

 11. ik probeer te selecteren in de digitale, laat de betere afprinten en kleef ze dan in een foto-album, mijn achterstand liep vorig jaar op maar wordt in de winterperiode meestal bijgewerkt. Uit de collectie worden op dat moment ook selecties gemaakt voor de (groot)ouders, peter/meter, nonkels/tantes voor zover ze dit zefl al niet gedaan hebben of de foto’s digitaal doorgestuurd kregen. MOmenteel enkel nog foto’s van dit jaar te bekijken dus dat valt wel mee als ik bovenstaande lees 🙂

Reageren niet meer mogelijk.