view

Verschrikkelijk, die Mike Stacey. Ge kunt zijn flickr account niet op, of hij heeft alweer een prachtige foto geüpload.

Het is gewoon fantastisch hoe hij zo’n schitterende kleurengradaties kan vastleggen: voldoende kleur, maar niet overgesatureerd; voldoende discreet, maar niet “plattekes“. Hij werkt op large format –vanzelfsprekend– maar dat uit zich niet op internet; ik ben benieuwd wat dat geeft op print. En hij gebruikt Portra NC.

En dan heb ik onlangs deze mens (her)ontdekt, Gregory Crewdson (ik denk ergens via een link op flickr ook), en dan blijken al zijn foto’s minutieus in scène gezet. Hij doet er maanden over om zijn foto te concipiëren. Ook al gemaakt met een large format view camera (hij staat met een 10×8 op zijn wikipedia foto, geloof ik).

copyright Gregory Crewdson

Wat voor een fantastische details moet dat niet geven op zo’n grote print. (En hoeveel moet dat allemaal niet kosten.)

4 gedachtes over “view”

  1. Hoeveel moet dat kosten ?
    Ik zie nu op eBay een Cambo 4×5″ staan voor 400 euro …

    ‘ Is wel geen TC vermoed ik, dus geen tilt & shift mogelijk van de lens, en ook het filmvlak kan (vermoed ik, voor zover ik kan uitmaken op de foto) niet verschoven worden.

  2. Inderdaad, zelfs die uitrusting van Mike is betaalbaar. Maar ik had het eerder over de kostprijs van zo’n mise-en-scène als die van Crewdson. Figuranten, assistenten, licht, de nodige toelatingen… dat moet handenvol geld kosten, en ik vermoed dat de prijs van zijn prints navenant zullen zijn.

  3. wat een toeval! het puntje van mijn tong was net aan het zoeken naar de naam van die fotograaf..bedankt!!!

    (ben er zelf verschillende weken van tussengeweest – ik ben begonnen aan een inhaalmanoeuvre van je blog :o)

Reacties zijn gesloten.