raar maar waar

Bof. Ik lig daar alvast niet wakker van hoor, maar ’t is wel vriendelijk dat u zo bezorgd bent. Zowat een derde van uw post gaat voorwaar over het feit dat dit blog verkeerd gelinked werd in de metatale top 10 (het woord ‘analyse‘ uit uw titel is misschien wel een beetje een overschatting van uw pennenvrucht). Dat is te veel eer, maar dank u.

Volume12.be is wel de grootste uitschuiver in het rijtje met de laagste PR, geen Alexa- en Technorati rank en slecht 1 (!) pagina geindexeerd in Google. Na nader onderzoek bleek de blog van volume12.be op een geheel andere domeinnaam te staan nl. blog.volume12.net. Raar maar waar!

Ik vermoed dat een metatale medewerker het domein manueel heeft aangepast aangezien volume12 eerst met een 404 pagina in de top 100 stond.

Voor de goede orde: de domeinnaam is correct, maar dit blog is terug te vinden op een ander subdomein (of hostname of sitename) dan wat er in de top 10 wordt vermeld.

Wat ik dan wel wat raar vind, is waarom u, hoewel u duidelijk weet waar dit blog te vinden is, niet meteen de juiste cijfers hebt opgezocht voor uw statistiek. Edoch, niet te beroerd om te helpen als ik kan, heb ik het dan maar even zelf opgezocht: resp. 18 / 1.306.532 / 5 / 106.742 / 4.090. Helpt het u? Mij niet alvast. Maar goed, bij deze mocht u mogelijks toch wat linkliefde ontvangen. En nog eentje zie!

Wat mij wel bezig houdt, is het volgende:

Even off topic: hoe komt het eigenlijk dat ik in jouw feed nooit foto’s kan zien? Ik krijg alleen maar kruisjes. Ligt het aan mij of zijn er nog mensen met dit probleem? Ik gebruik Google Reader.

Als mensen mijn schrijfsels willen lezen, kan ik het hen maar beter zo gemakkelijk mogelijk maken. En ik denk dat ik het gevonden heb. Destijds heb ik een paar regels aan mijn .htaccess toegevoegd om hotlinking tegen te gaan.

Een kleine test? Beelden vanop flickr, zoals in de post diptych: vooruitgang, zijn die wel zichtbaar? En zo ja, staat dan nu, waar voorheen kruisjes stonden, zoiets:

(Ik heb het wat verkleind; klik voor de grote versie.)

Als dat het geval is, kan ik het meteen oplossen zie.

8 gedachtes over “raar maar waar”

 1. Voorwaar, Bruno, het was mij ook al opgevallen dat foto’s en images in Google Reader niet doorkwamen.

  En ja, jouw .htaccess trick did it. (Flickr beelden waren altijd al zichtbaar).

  De belangrijkste zaken des (blog)levens zijn weer veilig gesteld 🙂

 2. OK. Blijft de vraag of het van feedburner komt, of van google. Werkt het nu –zonder koppijn maar met foto’s?

 3. Beste Bruno,

  Mijn blogpost had zeker de intentie niet om je positie in de metatale top 10 in vraag te stellen.

  Wel viel het mij op dat er op volume12.be geen blog stond. Daarom stelde ik me de vraag : ‘Waarom stond je niet op nr10 met blog.volume12.net’

Reacties zijn gesloten.