eenvoudige aanrekening

Gisteren zat er een brief van Telenet in de bus. Och, de maandelijkse factuur, dacht ik. Enfin, één van de twee, want sedert wij onze telefoon, ons internet en onze digitale televisie bij Telenet gehuisd hebben, krijgen wij twee facturen. Eén voor telefonie, internet en flexview, en één voor digitale televisie. Don’t ask.

Edoch, niet getreurd, zo vertelt ons de brief.

Met uw Telenet Pack geniet u van onze producten in één handig pakket. Voordeliger en eenvoudiger!

Eenvoudige producten, een eenvoudige aanrekening
Ook de aanrekening willen we transpranter en eenvoudiger maken. Daarom vindt u de Flexviewkorting vanaf vandaag terug op uw aanrekening voor digitale televisie in plaats van op uw telefonie en internetaanrekening.

U krijgt nu dus een aanrekening die uw telefonie- en internetdiensten verzamelt, en een andere voor digitale televisie, inclusief de korting voor FlexView.

Erm… juist, ja. Even de logica ontleden. We hebben dus bij Telenet een pakket waarin de telefonie-, internet- en digitale-televisiediensten zitten, maar daar krijgen we wel twee facturen voor, die in een onbegrijpelijk gecompliceerde kluwen worden opgesplitst. De factuur voor de telefonie- en internetdiensten is bovendien gedomicilieerd, die voor de digitale televisie niet, waardoor ik elke maand ‘manueel’ 4,95 € moet overschrijven.

In dergelijke zaken ben ik waarschijnlijk naïef, maar was het niet nog eenvoudiger geweest om die twee facturen tot één factuur te bundelen? Alvast niet volgens G. De Pooter, Directeur Facturatiedienst van Telenet, die mij die brief toezond. Ik bedoel maar, aan die ene factuur van 4,95 € hangt ook een postzegel, die moet ook in een enveloppe gestoken worden, en daarvan moet ook nagegaan worden of ze betaald werd. Hoeveel zou er van die 4,95 € dan nog overblijven, vraag ik me even hardop af.