contrast

ballon badkamer

(Yashica-Mat, 80mm f/3.5, Fujicolor Pro 160C, 160ISO)

Not my kind of film. Wel, ik heb hem geprobeerd, maar dit is niet het soort film waar ik naar op zoek ben –iets té fel van kleuren. De Pro 160S daarentegen –meer daarover later deze week. Mijn voorkeur gaat voorlopig nog steeds uit naar de Pro400H, maar ik wil toch ook eens de Reala (100ISO) proberen; ik ben nogal tevreden over de Reala 400 en 200ISO in kleinbeeld film, eens zien wat die 100ISO geeft in medium format.

dromerig

Deze foto vind ik dan wel geslaagd. i. stond volledig in de schaduw van de parasol, en daarbuiten scheen een hellezon op middagtemperatuur. Niettemin blijft alles mooi zichtbaar, met slechts beperkte clipping (itt de ballon in de eerste foto). De glazen op de voorgrond waren er beter niet geweest, maar bon, het is dan ook een weinig (lees: niet) georchestreerde snapshot.

4 gedachtes over “contrast”

  1. Kan je zoiets ook goed digitaal flikken? Momenteel zet ik in zulke gevallen gewoon de flits aan, maar ik weet niet of dat zo ideaal is…

  2. Ik kan u zeggen dat het best vreemd is dat je een jongetje op straat herkent, je toch eigenlijk niet weet wie het is, je gedurende een tiental minuten zit af te vragen van welk programma op tv die kleine eigenlijk bekend is, om dan uiteindelijk te constateren dat je gewoon al heel veel bloedmooie foto’s van dat kind hebt gezien. Aangenaam, Henri.

Reacties zijn gesloten.