dag 20/11

Vaneigens dat het lukt, foto’s pakken van alles wat ik eet. Laten we beginnen met gisteren, en dan krijgt u morgen vandaag.

Het ontbijt. Niks zo goed als een flinke kop koffie. Met melk én een flinke scheut warm water. Euh, OK: een halve tas koffie, een derde warm water, en de rest melk. Want de koffie bij ons op ’t werk is gewoon niet te drinken. Veel te straf, en van slechte bonen.

Dat bolleke is een deel van zo’n groot bollekesbrood, dat wij de zondag nog wel eens durven meebrengen van bij onze bakker (Groeneweghe). Dat zondagavond niet is opgeraakt wegens dat we ’s middags uitgebreid gaan eten waren (zie verder).

week van de smaak week van de smaak week van de smaak

Na het ontbijt verorber ik al de laatste vijf werkdagen elke ochtend zo’n kilo clementijnen/mandarijnen, die ik ’s ochtends koop in de Express GB aan de uitgang van de verste tunnel van het Noordstation. Kwestie van genoeg vitaminen binnen te hebben en op die manier te trachten mijn zieke collega’s een stap voor te blijven. Ik ben een hypochonder, ik.

Lunch. Ik was de traditionele toestanden beu, dus breng ik weer mijn eigen boterhammekens mee. Helaas heb ik ’s ochtens geen tijd om die te beleggen, dus waren het gisteren gewoon drie zo’n bollekes als voor het ontbijt. Met een tas Royco Minute Soup (kippesoep).

week van de smaak

Avondmaal. De overschot van het feestmaal zondag. Zondag was de verjaardag van mijn moeder, en van daar hebben we een boel witloof, boontjes, en varkenshaasje meegekregen. De boontjes heb ik dezelfde zondagavond nog naar binnen gedraaid, de rest hebben we gisterenavond als avondmaal gegeten. Opgewarmd met een sjalot of twee en een tomaat erbij.

week van de smaak

Gezien (1) we nog overschot hadden van zondag en (2) ik nog wel honger had, heb ik daarna nog, achtereenvolgens een halve boterkoek (met rozijnen), een halve chocoladekoek, een halve mastel (met sambal), en twee stukken chocolade gegeten.

week van de smaak week van de smaak week van de smaak

Goedgekeurd?