koud

Het is plots wel erg koud geworden. Gisterenavond heb ik verwoede pogingen ondernomen om de centrale verwarming aan de praat te krijgen, maar helaas raak ik niet verder dan de waakvlam. Alles in werking stellen was niet echt een probleem, maar om een of andere reden weigert de verwarming verder zijn werk te doen. Straks ga ik nog eens proberen de thermostaat te resetten, maar anders zal ik beroep moeten doen op iemand die er echt iets vanaf weet.

Bovendien zat gisterenavond een deel van de stationsbuurt zonder elektriciteit. Een panne die begonnen is rond 18u, en pas opgelost werd rond 20u. Dus kregen wij bezoek van Els en Tessa’s metekind M., die thuis zaten te verkleumen, omdat de pomp van hun verwarming niet werkte. Want hoewel ze op gas verwarmen, is er nog altijd elektriciteit nodig om die warmte het huis rond te sturen. Wij hadden dan weer wel elektriciteit, maar verder geen verwarming, zoals hierboven beschreven.

Een paar houtblokken later zaten we evenwel met z’n allen rond de haard, en is het toch nog een Fijne Avond geworden. Of wat dacht u!