(s)amen

Niet alleen wijs en grappig, juffrouw i., maar het vat zo een klein beetje de essentie van gans dat 0110 gebeuren samen, verdraagzaamheid en al. Maar uiteindelijk dacht ik: waar, is het leefbaarder, dan Vlaanderen?

(En hebt ge Michel gezien in de clip? En Dimi? En mijzelve?)

4 gedachtes over “(s)amen”

  1. “Maar uiteindelijk dacht ik: waar, is het leefbaarder, dan Vlaanderen?”

    Ik was vandaag in de sociale appartementsblokken aan de Leiekaai. Ik wist echt niet dat sommige stukjes Gent er zo erg aan toe waren. Mensen als Wouter Deprez zullen wel niet te klagen hebben over de leefbaarheid van hun wijk, maar voor hij zijn situatie veralgemeent naar die van alle Vlamingen, moet hij toch dringend eens op bezoek gaan bij de mensen die in die blokken aan de Leiekaai wonen.

  2. Jawel, zeer juist, en ik heb mij dezelfde bedenking gemaakt toen ik dit ‘stukje’ schreef. Ik wil niet voor Wouter Deprez spreken, maar dat het zo leefbaar is in Vlaanderen hoeft niet te betekenen dat het hier perfect en ideaal is voor iedereen. Alleen is het een soort optimisme dat stelt dat we het allemaal veel erger hadden kunnen treffen. Het stelt dat we een systeem van sociale zekerheid hebben dat in principe toegankelijk is voor iedereen; het stelt wel dat er –ondanks de gehypte verzuring– toch veel communicatie is; dat mensen niet willekeurig worden opgesloten (zoals in de VS); dat er op zijn minst aandacht is voor de knelpunten.

    Het zal nooit en nergens voor iedereen goed zijn (gelijkheid bestaat niet). En het is hier geen Utopia nee, verre van. Maar wel zeer leefbaar.

Reacties zijn gesloten.