pentax jazz

Wel, ik voel mij vereerd (denk ik) dat zoveel mensen aan mij denken. Bedankt! Pentax en Audi Jazz zijn met stip de belangrijkste trefwoorden in mijn inbox geworden, sinds gisteren (en ook bij Pietel vandaag).

Een tijdje geleden had ik overwogen om een ‘gewone’ accreditatie aan te vragen, maar wegens te veel andere bezigheden had ik min of meer beslist de jazz festivals links te laten liggen ten voordele van de evenementen in Gent.

Tijdens een voorbereidende workshop krijg je een volledige professionele PENTAX-kit ter beschikking en worden een 10-tal concerten geselecteerd, waar jij de officiële festivalfotograaf bent. Top fotograaf Jos Knaepen zal je overigens heel wat nuttige tips meegeven i.v.m. concertfotografie.

Voor de workshop met Jos Knaepen moet ik het in elk geval niet doen, ik krijg al tips genoeg van Jos tijdens de zomerfestivals.

De Pentax K100D interesseert mij wel, maar ik vraag mij af in hoeverre zo’n kleinbeeld Pentax nuttig is voor concertfotografie. Als je naar hun gamma lenzen kijkt (enkel in het Engels beschikbaar), dan zie ik daar toch maar bitter weinig tussen zitten dat in aanmerking komt.

Zelf zweer ik nogal bij mijn Nikkon 70-200 f/2.8, en bij Pentax beschikken ze wel over een 50-200, maar dat is een f/4~5,6 –lang niet lichtsterk genoeg dus. Het hoeft natuurlijk geen zoomlens te zijn, maar bij de primes hebben ze voornamelijk groothoeklenzen (14 f/2.8 en 40 f/2.8); de langste tele is 77mm (maar dan wel een f/1.8), en ik heb zo’n vermoeden dat we die niet in die Pentax-kit zullen meekrijgen.

En het programma? Dat speelt zich zowat overal te lande af, met slechts drie concerten in Gent. Bovendien vinden een heleboel concerten plaats tijdens het FF, en dan kan ik mij onmogelijk vrijmaken. Rest bovendien nog de vraag welke 10-tal concerten zullen worden geselecteerd, want ik vermoed dat Jos liever zelf de officiële fotograaf is bij Ahmad Jamal, Terence Blanchard, Herbie Hancock, John Zorn (als er dan al foto’s mogen gemaakt worden), en Chick Corea. Gelijk heeft hij, overigens.

4 gedachtes over “pentax jazz”

  1. En natuurlijk geef je Pentax en Audi Jazz het recht om gedurende x-aantal maanden met je beelden uit te pakken als ‘de hunne’, weliswaar zonder verloning.

    Of is dit de eerste wedstrijd in decennia die niet op gratis foto’s uit is?

    (sorry voor de rant)

Reacties zijn gesloten.