administrativa

Gezien ik van gastheer wil veranderen, zijn er toch een aantal andere zaken waar mee rekening moet houden. In concreto heb ik –behoudens de (andere) technische vereisten– ook nog nood aan disk space.

Bij Dreamhost krijgt ge dat (zoals bij de meeste andere web hosts waarschijnlijk) mooi in het admin panel (du -sk kan ook, maar dan hebt ge vaak een aantal zaken niet mee).

  • Bandwidth: 1.509 GB / month (99% komt van dit weblog)
  • Disk Usage: 333 MB (waarvan 40 MB MySQL dbase –een derde daarvan kan eigenlijk weg)

Mijn bandwidth kan laag gehouden worden, omdat het gros van mijn foto’s eigenlijk gewoon vanop mijn Flickr account komt. Jammer daarbij is wel dat we in Flickr geen overzicht krijgen van de referers –noch links naar de account of de beelden, noch statistieken over mensen die beelden gebruiken. Niet dat er niet mag gelinked of gebruikt worden –toch niet als het correct gebeurd zoals bij Aaiboek— al vernam ik het graag wanneer het gebeurde.

Van mijn disk usage was ik toch even geschrokken. Ik had gedacht dat ik een 100 MB account wel had volstaan. Ik zal maar veilig spelen en op 400-500 MB rekenen zeker? (Raar hoe die waardenschaal plots gemakkelijker gewijzigd wordt.)

Een gedachte over “administrativa”

Reacties zijn gesloten.