gastheer

Ze hebben allemaal wel iets tegen, die web hosts. Sinds 1997 beschik ik over mijn eigen domein (december.org), dat sedertdien bij een heleboel providers werd gehost:

De slechtste was matrixcubed.net –dat nu niet meer bestaat– en dat waarschijnlijk beheerd werd door twee tieners die snel geld wilden verdienen. De service was navenant, en ik denk dat ik er maar 14 dagen bij ben gebleven. Een van de betere was hostit, waar ik toen een eigen server had staan (voornamelijk voor Michael Nyman, Ltd.. Ook mistral.co.uk was een van de betere (daar had ik een VPS), maar hoewel ze een uitstekende snelheid en service bieden, zijn beide providers niet echt betaalbaar voor particulieren. Helaas.

Want ik ben opnieuw op zoek. Dreamhost was OK in het begin, maar de laatste tijd laat het weer meer en meer afweten, wat zich vertaald in traagheid van de site, en zelfs offline tijd. Klagen kan ik daarover niet doen, want ik heb geloof ik 1 EUR of betaald voor een jaar hosting. De rekening voor een volgend jaar is zo’n 119 USD, en daar krijg ik toch liever wat meer zekerheid voor.

Graag vind ik een gastheer in België, of anders in UK, of nog anders wijk ik uit naar MediaTemple. Linuxsystems? OVH? Dommel?

Voorwaarden: stabiel, meerdere domeinen, PHP, MySQL, IMAP, logfiles, en bij voorkeur ook CRON en SSH. Iemand tips?

(‘Tevreden Priorweb klanten’ kunnen zich de moeite besparen.)

7 gedachtes over “gastheer”

 1. Met mijn bedrijf ( http://www.data-matters.be) hebben we een “closed user group” hosting oplossing, in principe bieden we die enkel aan reeds bestaande klanten (bedrijven), maar als je me je bandbreedte verbruik, en je vereisten aan local storage doormailt, wil ik je wel eens een offerte maken. Alles gehost in een deftig (A-klasse)datacenter, uplinks van echte providers ( Level-3,Colt,…), op deftige hardware… We komen niet in de buurt van de prijzen van Dreamhost, maar de oplossing is wel rotsvast en vrij performant.
  (Zie ook Michel V. voor meer onpartijdige info).

 2. Eens mailen van PJ naar statik. Die heeft zeer degelijke servers gehuurd in Zaventem. Mogelijks verhuurt hij onder. Prijzen zullen wel ‘pro rate’ zijn.

 3. Ik ben heel tevreden van 1-eurohost.com. Heel eventjes wel problemen gehad door de toevloed aan gratis-be’s, maar da’s gelukkig al een tijdje uit de baan. Over openminds heb ik ook al veel goede dingen gehoord. Beiden zijn gevestigd in Gent, servers staan (dacht ik) in Zaventem.

 4. Ik ben erg tevreden over http://www.all2all.org — een tot nu toe erg betrouwbare nonprofit hosting service. Het is een éénmansinitiatief, als je iets bijzonders wil valt er vaak wat te regelen. Goede service, redelijk geprijsd, prompte reacties, geen blabla. YMMV.

 5. Heb ook een tijdje bij Dommel gezeten, maar vond de service niet navenant de prijs.
  En zeker na een tijdje meer. Uiteindelijk is het vooral die service die je wil en de uptime van de servers.
  Voor bedrijfsprojecten zweer ik bij hoog en laag bij Webservice.be. Pascal is 24/24 bereikbaar en lost altijd alles direct op. Heeft geen admin ala dreamhost of plesk maar is gewoon oerdegelijk.
  MediaTemple heeft perfecte uptime. Service is ‘kacha kacha’ (zozo) Je krijgt vaak een antwoord dat geen antwoord is, maar het is er tegenwoordig wel sneller dan dreamhost.
  Dreamhost heeft een fantastische knowledgebase die voor mij het meeste oplost, maar snelheid is enorm vertraagd idd. Dus wel goed voor een beetje ‘sideprojects die niet superbelangrijk zijn en geen bandwidth vreten’
  Mediatemple is daarom wel voor mij ‘voldoende’: heeft wel de uptime en een degelijke prijs. Goeie admin. En als je niet teveel ‘moeilijke dingen’ doet zal je de tech. niet echt nodig hebben.

Reacties zijn gesloten.