voorbereiding

Zo heb ik vandaag mijn lidmaatschap van de Fnac naar de (ondertussen niet meer zo) nieuwe versie overgedragen. 10% korting deze eerste dag, dus naast een aantal andere noodzakelijkheden (ik heb nu de ganse Buffy-serie op DVD), ben ik aan de upgrade van de uitrusting begonnen voor BNRF.

  • Een nieuwe monopod: de dag voor ParkJazz heb ik mij de Manfrotto 676B aangeschaft. Geen Neotec, maar zeer licht en makkelijk instelbaar (in tegenstelling tot mijn vorige, onhandelbare Cullmann 741), en maar voor een fractie van de prijs van de Neotec (en goedkoper dan de Cullman).
  • Een Lacie 250 GB USB HD; mijn tweede 250GB HD, waarvan het de bedoeling is dat hij een mirror is van de eerste. Backup van het fotomateriaal. Levensnoodzakelijk. (Kost nu al maar ongeveer de helft niet meer van de eerste.)
  • Een Sandisk Extreme III 2.0GB (goedkoper dan de 1.0GB versie die ik vorig jaar heb gekocht). Alweer een noodzaak, want de Hitachi Microdrive 1GB heeft vorig jaar tijdens Jazz in ’t Park de geest gegeven, en met ‘slechts’ 2 kaartjes van 1GB red ik het niet tijdens BNRF. Nu ga ik gewapend met 4GB.
  • De eerste filmpjes. Ik ben vastberaden toch nog wat analoog te fotograferen tijdens BNRF, dus heb ik meteen al vier Fuji Superia X-tra’s (800 ISO) ingedaan. (Te combineren met ofwel Neopan 1600 ofwel T400CNs.)

Bring it on!