upgrade

Twee weken geleden heb ik eindelijk een nieuwe harddisk aangeschaft. Ik heb er nu al een beetje spijt van. Niet van die harddisk, want die was broodnodig (en dat kan ik zonder overdrijven stellen), maar wel dat ik er niet twéé in plaats van één heb gekocht.

De opstelling is momenteel als volgt: aan de verouderde mac (uit 1999) hangen momenteel drie schijven (cfr: naamgeving (bis)):

  1. zed (was: musica): 40GB ‘speelruimte’
  2. musica (was: fotofoto): 80GB voor muziek
  3. max: 200GB backup

Aan de verouderde PC hangt dus nu fotobase bij, met ruimte voor 250GB fotomateriaal. Daartoe heb ik speciaal een USB 2.0 kaart bijgekocht (voor een luttele 17 EUR), want de USB in mijn PC is (net zoals bij die mac) nog van de 1.0 generatie. Nu kan ik bovendien ook voor het downloaden van foto’s (rechtstreeks) uit de camera van die 2.0 snelheid gebruik maken. Het verschil is indrukwekkend.

Maar nu heb ik geen backup meer, tenzij ik alles via het netwerk overpomp (wat ik ook doe; ik heb geen zin mijn fotomateriaal te verliezen), waar de oude mac de boel een beetje ophoudt. En dus komt er binnenkort nog een tweede bij.

Maakt u eigenlijk wel (regelmatig) backups?

2 gedachtes over “upgrade”

Reacties zijn gesloten.