relativering

Gezien Tessa pas om 10 uur naar Zaventem moet vertrekken, was ik half van plan geweest om vandaag uit te slapen. Helaas is het op het werk een drukke periode (Executive Board Meeting), waardoor de ganse staff zo vroeg en zo lang mogelijk present moet geven. En dan rekenen ze op mij om de deuren te openen, daar er niemand zo vroeg komt als ik.

Toen Tessa zoëven Henri aan de schoolpoort afzette, had hij een verzoekje. Mama had wat tijd, dus of ze niet even bij de directeur wou langsgaan. Nee, er was geen probleem, toch niet echt, maar zou ze niet aan de directeur kunnen vragen of ze hem niet wat moeilijker oefeningen voor rekenen konden geven. Dat het nu allemaal veel te ‘makkie‘ is, en dat hij bij wijze van spreken de oplossing al weet voor de juffrouw de opdracht goed en wel had uitgesproken (dat zei hij bijna letterlijk).

Maar alleen voor rekenen. Voor taal hoefde het niet zo, allez, het mocht, maar daar was hij gewoon goed mee met de andere kindjes.

(*zucht* En ik moet hem weer drie dagen missen.)

Een gedachte over “relativering”

  1. Jullie kleine Einstein op zijn best zou ik zo zeggen maar ’t is misschien nog iets te vroeg om al met de relativiteitstheorie te beginnen 🙂

Reacties zijn gesloten.